Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα



Καστοριά, Κοζάνη και Ημαθία στο έλεος της βροχής
- Προβλήματα από την κακοκαιρία και στη Θεσσαλονίκη

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια ολιγόωρη μεσημβρινή ανάπαυλα, από τι 6 το απόγευμα το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία στην πόλη δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Στο πολεοδομικό συγκρότημα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις, για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από από την καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.





Σύμφωνα με το thestival.gr, πολλοί δρόμοι του κέντρου της συμπρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής έχουν πλημμυρίσει, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Η οδός Τσιμισκή εμφανίζει αυξημένη κίνηση, ενώ πιο έντονα προβλήματα εντοπίζονται σε όλη την Εγνατία. «Κολλημένοι» είναι οι οδηγοί και στην οδό Σβώλου, ενώ μέχρι στιγμής, η κίνηση των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό, διεξάγεται κανονικά. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα οχήματα που κινούνται στην ΕΟ Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, καθώς το οδόστρωμα έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Το thesstoday.gr μεταδίδει πως η ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχόπτωσης ήταν η βασική αιτία της καραμπόλας τουλάχιστον 10 οχημάτων -ανάμεσα στα οποία και ένα τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε παιδιά- κάτω από την γέφυρα στην περιοχή της Βούλγαρη. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Τροχαία και το ΕΚΑΒ ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Η σύγκρουση σημειώθηκε το μεσημέρι.



Πάντως, οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά, στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στον Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.


Εικόνα από την Καστοριά


Εικόνα από την Καστοριά


Εικόνα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας


Εικόνα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας


Εικόνα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.
Πηγή φωτό: thestival.gr/ thesstoday.gr/ alphafm.gr/ laikoyra.gr

Νεότερη Παλαιότερη