Δεν θα πιστεύετε γιατί είναι πλήρη τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αυτές τις μέρες !!!



Γέμισαν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης από Σύρους πρόσφυγες
Επιλέγουν την πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό για το ταξίδι τους προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης - Το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου καταγράφηκαν πάνω από 25.000 διανυκτερεύσεις, όταν πέρυσι ήταν μόλις 1.755

Σύροι πρόσφυγες είναι φέτος οι πέμπτοι καλύτεροι πελάτες των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους».

Μία ή δύο διανυκτερεύσεις που κάνουν στην πόλη όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, ως ενδιάμεσο σταθμό του προσφυγικού τους ταξιδιού προς την Κεντρική ή Βόρεια Ευρώπη, εκτόξευσαν την πολύπαθη χώρα της  Μέσης Ανατολής στην 5η θέση των χωρών προέλευσης πελατών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2015, από την 30ή θέση που βρισκόταν  στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και συνεχίζει, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της Ενωσης ξενοδόχων της πόλης.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου υπήρξαν 25.611 διανυκτερεύσεις Σύρων στα ξενοδοχεία έναντι μόλις 1.755 στο πρώτο εξάμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση ρεκόρ της τάξης του 1,359,32%.Ποσοστό 2,74% των πελατών προέρχονται από τη Συρία, ενώ πέρυσι αυτό δεν ξεπερνούσε το 0,19%. 

Οι Έλληνες πελάτες, σύμφωνα με έρευνα, καλύπτουν πάνω από τις μισές διανυκτερεύσεις. Στην πρώτη θέση των αλλοδαπών παραμένουν οι Κύπριοι και στη δεύτερη θέση οι Τούρκοι.Στην τρίτη θέση οι Γερμανοί. 

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εξίσου εντυπωσιακή είναι η κάθετη πτώση στις διανυκτερεύσεις πολιτών από τη Λιβύη στο ίδιο διάστημα. 

Αξιοσημείωτη είναι και η μείωση κατά -23-24% στις διανυκτερεύσεις Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογη η μείωση και των Ρώσων επισκεπτών, γράφει η εφημερίδα. 
Νεότερη Παλαιότερη