Πολλοί Γερμανοί ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Χαλκιδική




Χειροπέδες στους 70 επιβάτες ενός ολόκληρου λεωφορείου

Περίπου 70 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και μπήκαν σε ένα λεωφορείο για να αποχωρήσουν, προσήγαγε η αστυνομία και μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, απωθήθηκαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους κυνηγήσει και να τους ακινητοποιήσει στο λεωφορείο όπου είχαν μπει.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο άτομα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Για «άσχημη επίθεση των ΜΑΤ που κυνηγούσαν για δύο χιλιόμετρα τον κόσμο» κάνει λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Τόσκας.

Η επεισοδιακή πορεία στον Κάκκαβο διοργανώθηκε από μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέλη κινημάτων από όλον τον κόσμο. Μάλιστα, στους επιβάτες του λεωφορείου που έχουν προσαχθεί, βρίσκονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί Γερμανοί διαδηλωτές, καθώς απ τις 77 προσαγωγές οι 69 αφορούν σε αλλοδαπούς .


Νεότερη Παλαιότερη