"Απόβαση" Τούρκων στη Χαλκιδική



Πολιτιστικό ταξίδι εξοικείωσης στην ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν χθες 8 Τούρκοι
εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Τ.Ο.'s της γειτονικής χώρας, ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή  «Αρχαία Στάγειρα – Σιδηροκαύσια - Αρναία», μέσω της οποίας επιτυγχάνεται αναγωγή στο παρελθόν ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου.

Η επίσκεψη, η οποία αποτελεί συνέργεια του γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης και του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, εντάσσεται στο προωθητικό πλάνο που εκπονήθηκε από τον Π.Ο.Τ. ειδικά για την τουρκική αγορά και αποτελεί μέρος του ταξιδιού εξοικείωσης που πραγματοποίησαν από τις 12 – 15.4.16 οι προαναφερόμενοι Τούρκοι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη.  

Στόχο της αποτελεί η σύνδεση των μνημείων της συμπρωτεύουσας με αυτά της προαθωνικής χερσονήσου, έτσι ώστε να επέλθει εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, επιμήκυνση του χρόνου διαμονής των Τούρκων επισκεπτών και τοποθέτηση στον τουριστικό χάρτη νέων σημείων ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, επίσκεψη στο Άλσος του Αριστοτέλη, ενημέρωση για τους οθωμανικούς πύργους και τα λουτρά των Σιδηροκαυσίων, αλλά και πολιτιστική / γαστρονομική περιήγηση στην Αρναίας της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.






Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της προ δύο μηνών παρουσίασης του προαναφερθέντος πολιτιστικού τόξου στην τουρκική τουριστική αγορά αλλά και απαρχή σειράς συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του Οργανισμού, που σχετίζονται με τη θεματική προβολή της προαθωνικής χερσονήσου στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη