Aναβλήθηκε η δίκη των γονιών της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Ειρήνης που είχε εξαφανιστεί για περίπου μία ημέρα προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα. 
Οι γονείς της Μαρίας οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Τετάρτης, η δίκη τους όμως αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, αλλά τελικά θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου.
Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης οι γονείς της μικρής αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος.
Σήμερα, στο δικαστήριο ο πατέρας της μικρής δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται.
«Διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μου. Άφησα στον άντρα μου τα παιδιά μου και πήγα στην κουζίνα. Αμέσως μετά αρχίσαμε να την ψάχνουμε αλλά δεν μπορούσαμε να τη βρούμε. Πήραμε την αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχαμε μαζευτεί 200 άτομα. 
Η κόρη μου, μου είπε ότι ήταν στο βουνό και κοιμήθηκε στα χορταράκια. Μου είπε ότι ήθελε να δει ένα σκυλάκι και μετά χάθηκε.
Εμένα το παιδί μου, μου είπε ότι πέρασε τη νύχτα μόνο του. Δεν πιστεύω ότι κάποιος το πήρε. Ευχαριστώ τον Θεό που μου το φύλαξε στο δάσος», είπε η μητέρα της 4χρονης στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από τον εισαγγελέα. 

«Το παιδί είναι καλά από εκεί και πέρα όταν θα μπορέσει να μιλήσει θα μιλήσει μόνο του. Εμείς δεν αφήσαμε κανένα παιδί στο δρόμο γιατί ακούσαμε ότι το αφήσαμε σε δάση και τέτοια. Το παιδί διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μας κινητοποιηθήκαμε αμέσως, εμείς φωνάξαμε την αστυνομία, εμείς φωνάξαμε το «Χαμόγελο του Παιδιού», εμείς ζητήσαμε ελικόπτερο και δεν μας το έδωσαν. Είχαμε τους διασώστες, τα ΕΜΑΚ, τους φίλους μας και τους ευχαριστούμε. Ήμασταν 200 άνθρωποι εκεί. Πέρασαν από εκεί αυτοκίνητα και το παιδί δεν βρέθηκε. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω συλληφθεί ποτέ στη ζωή μου», είπε ο πατέρας της Μαρίας -Ειρήνης με την σειρά του 

 «Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε  οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί», υποστήριξε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Όχι μόνο δεν το άφησε η μαμά του, ο πατέρας ήταν συνέχεια στο τμήμα, δηλαδή τις περισσότερες ώρες το ίδιο και η μαμά του. Το παιδί βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «Παίδων» θα πρέπει να ακολουθηθεί μία τυπική διαδικασία, να ορίσει η εισαγγελέας ανηλίκων  κοινωνική λειτουργό, να μεταβεί στην οικία των γονέών, τώρα που αφέθηκαν ελεύθεροι θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να ερευνήσει τις συνθήκες να γνωματεύσει και μετά να αποφασίσει η κυρία Εισαγγελέας αν θα δώσει το παιδί η όχι.  

Οι γονείς, δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι είναι χριστιανοί, υπάρχουν μάρτυρες ότι την Μ. Παρασκευή ακολούθησαν τον επιτάφιο, δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε κάποιες αιρέσεις», είπε και σημείωσε πως κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο είναι «από απόκριες, είναι Hαlloween. Tα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή η αστυνομία είναι ότι ένας πατέρας δίνει πλήρη περιγραφή αμέσως μόλις χάνει το παιδί του. Δηλαδη ο πατέρας τις ήθελε να κάνει να πάρει το παιδί του και να κάποια τελετή; Kαι γιατί δεν δώσει περιγραφή. Δεν μου βγαίνει αυτή η λογική».  

«Αξιοπρεπέστατα τα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε», δήλωσαν από την πλευρά τους οι κουμπάροι του ζευγαριού.

Εν αναμονή των πορισμάτων
Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι. Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.

«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος...»
Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό.  Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. 

Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».  Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Aναβλήθηκε η δίκη των γονιών της μικρής Μαρίας-Ειρήνης
Aναβλήθηκε η δίκη των γονιών της μικρής Μαρίας-Ειρήνης
https://4.bp.blogspot.com/-odqpsod0m0s/Vyo6c919eRI/AAAAAAAAd6Y/UYJF9WBvGWAbqq2Mgv_ugYEG4JnphWc7wCLcB/s400/hiooiooi.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-odqpsod0m0s/Vyo6c919eRI/AAAAAAAAd6Y/UYJF9WBvGWAbqq2Mgv_ugYEG4JnphWc7wCLcB/s72-c/hiooiooi.JPG
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/05/a.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/05/a.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy