Αποκαλύφθηκε η "Γιγαντομαχία" στην Χαλκιδική !!!

Τα αποκαλυπτήρια του έργου «Γιγαντομαχία», του Κασσανδρινού γλύπτη Παρασκευά Μάγειρα πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Πευκοχωρίου.


Ο Παρασκευάς Μάγειρας εμπνευσμένος από τη μυθολογία, δημιούργησε πάνω σε κογχυλιάτη λίθο, ένα ντόπιο πωρόλιθο, τη Γιγαντομαχλία, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τον Πίνδαρο ανάμεσα στους Ολύμπιους θεούς και τους Γίγαντες στην περιοχή της Παλλήνης: «Φλέγρας πεδίον το μέρος».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι αντιδήμαρχοι Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός και Αλκής Φτίκας, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Μαρία Παπαδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Μικρόπουλος, Νίκος Αιβαλιώτης και Γιάννης Κουτσούρης, η πρόεδρος Δ.Κ Πευκοχωρίου, Μάγδα Σοφιού, ο πρόεδρος της ΤΚ Πολύχρονου, Δημήτρης Αλεξανδρής και τοπικός Σύμβουλος Θεόδωρος Τσαουρέλος και πλήθος κόσμου.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του γλυπτού ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Πευκοχωρίου «ΑΛΚΥΩΝ» σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα, ενώ η Δημοτική Επιχείρηση Κασσάνδρας χρηματοδότησε το έργο.


Η Γιγαντομαχία είναι αρχαίος Ελληνικός μύθος που περιγράφει την πάλη του Δία και των ολυμπίων Θεών με τους Γίγαντες. Ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι μετά την Τιτανομαχία οι Ολύμπιοι θεοί αντιμετώπισαν και νίκησαν με μεγάλη δυσκολία ένα φοβερό γένος, τους πανισχύρους Γίγαντες:
«Η Γή δε, αγανακτούσα για τους Τιτάνες, γεννά από τον Ουρανό τους Γίγαντες, ανυπερβλήτους στο μέγεθος των σωμάτων και ασυναγωνίστους στην δύναμη,.. οι οποίοι φαίνονταν φοβεροί στην όψη, με μακρά κόμη και γένεια κρεμάμενα εκ της κεφαλής τους, και είχαν στο κάτω μέρος τους φολίδες δρακόντων.Γεννήθηκαν δε, όπως λέγουν κάποιοι στις Φλέγρες (της Χαλκιδικής), κατ’άλλους δε, στην Παλλήνη (της Χαλκιδικής).Εξακόντιζαν δε στον ουρανό βράχους και φλεγόμενες δρύς.

της Βικτωρίας Καρακούση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη