Δημόσια αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Ανδρέας Ανδρεάδης του "Σάνη"

Δημόσια αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια της 24ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ παρουσίας και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι τουριστικές επιχειρήσεις κινούνται στην κόψη του ξυραφιού και πως πλέον κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από τα επίπεδα του 2015, σημειώνοντας πως αυτή η τοποθέτηση δεν είναι κινδυνολογία. Υπογράμμισε παράλληλα πως εάν αυτό συμβεί δεν αποκλείεται να μειωθεί το ΑΠΕ και να μην επιτευχθεί τελικά ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αυτομάτως θα σημαίνει ενεργοποίηση του κόφτη και νέες περικοπές.

Έκανε έκκληση και προς τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στο ακροατήριο να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, επισημαίνοντας πως όσο καθυστερεί η κυβέρνηση τόσο οδηγείται στην επιβολή σπασμωδικών επιπρόσθετων μέτρων .

Άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για το θέμα έκδοσης βίζας στη Ρωσία λέγοντας χαρακτηριστικά "τρέχουμε να καλύψουμε τις προϋποθέσεις λειτουργίας που χρειάζονται τα νέα συστήματα που επιβάλει η διαδικασία έκδοσης βίζα με βιομετρικά χαρακτηριστικά σε αγορές που έχουν τεράστια ζήτηση όπως αυτή της Ρωσίας. Αδυνατούμε να διαχειριστούμε άμεσα, ολιστικά και αποτελεσματικά το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, ενισχύοντας την αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό".

Χαρακτήρισε εξωφρενικό και παράλογο το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία από τρία αστέρια και πάνω. λέγοντας μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα πως αυτός ο φόρος θα είναι ταφόπλακα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταθεί αλληλέγγυος.

Όταν σηκώθηκε στο βήμα ο Αέξης Τσίπρας σήκωσε αμέσως το γάντι και παρά το γεγονός πως είπε ότι συμμερίζεται την ανησυχία των ανθρώπων του τουρισμού, δήλωσε αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

Μάλιστα απάντησε και στις αιχμές του κ. Ανδρεάδη λέγοντας πως "δεν είσαστε στην κόψη του ξυραφιού" διαψεύδοντας τον κ. Ανδρέαδη και σημειώνοντας πως "ήδη έχετε αύξηση 10% στις κρατήσεις".

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε την αντιπαράθεση ένα βήμα παραπάνω βάζοντας στοίχημα με τον κ. Ανδρεάδη πως οι ξενοδόχοι δεν θα πληγούν, με τον κ. Ανδρεάδη από το ακροατήριο να χαμογελά ειρωνικά στην πρόκληση-πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Νεότερη Παλαιότερη