Πως να κλείσεις φθηνό αεροπορικό εισιτήριο

Αν θέλετε να ταξιδέψετε και σκοπεύετε να κλείσετε εισιτήρια άμεσα θυμηθείτε να μην το κάνετε την… Παρασκευή! Κι αυτό γιατί είναι η πλέον ακατάλληλη μέρα για να κλείσει κάποιος εισιτήριο, σύμφωνα με έρευνα με ανάλυση των τιμών παγκοσμίως.

Τις Παρασκευές οι τιμές των εισιτηρίων είναι αυξημένες κατά 13% απ’ ότι την Κυριακή, καθώς όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους συνήθως κάνουν κρατήσεις προς το τέλος της εβδομάδας, προκαλώντας μεγαλύτερη ζήτηση, με βάση τα στοιχεία.

Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να αγοράσει κανείς εισιτήριο είναι η Τρίτη. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την  Expedia and the Airlines Reporting Corporation (ARC) και που δημοσιεύει ο «Independent», όσοι επιθυμούν να κλείσουν εισιτήρια για διακοπές, κάνουν την κράτησή τους με έκπτωση τα Σαββατοκύριακα.

Από την άλλη εκείνοι που φεύγουν για επαγγελματικά ταξίδια έχουν την τάση να κάνουν κράτηση στο τέλος της εβδομάδας της εργασίας τους. 

Οι ειδικοί προτείνουν η αγορά να γίνεται εκ των προτέρων για να εξασφαλίζονται προνομιακές τιμές, προτείνοντας τις 140 ημέρες νωρίτερα αν πρόκειται για πτήσεις εντός Ευρώπης. Για πτήσεις εκτός Ευρώπης, συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να τα κλείνουν έως και 57 ημέρες νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη