Oι 12 παραλίες της Θεσσαλονίκης, που πήραν "Γαλάζια Σημαία"

Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Σερραϊκή ακτή, Πόρτο Φίνο, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Δυτική παραλία. Αυτές είναι οι οκτώ Βραβευμένες με την Γαλάζια Σημαία, παραλίες του Δήμου Βόλβης στο κέντρο του Στρυμονικού κόλπου για το 2016!
 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Η τελετή έγινε σήμερα στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Οι Ελληνικές Βραβεύσεις Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δήμος Βόλβης:  
Σερραϊκή Ακτή,
Ασπροβάλτα,
Παραλία Βρασνών,
Νέα Βρασνά,
Πόρτο Φίνο,
Σταυρός Κεντρική,
Σταυρός Ανατολική,
Σταυρός Δυτική.
Δήμος Θερμαϊκού 
Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ,
Νέοι Επιβάτες,
Περαία,
Ποταμός.
strymonikostoday.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη