Αλλο ένα σήριαλ, με beach bar της Χαλκιδικής, έλαβε τέλος !!!!

BEACH-BAR-NIKHTH
Κανονικά γίνεται από το πρωί του Σαββάτου η διέλευση των λουομένων στην παραλία της Νικήτης στην Χαλκιδική, στο σημείο όπου υπήρχαν ξαπλώστρες και λοιπός εξοπλισμός τις προηγούμενες ημέρες από beach bar της περιοχής.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σιθωνίας με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και πριν γίνει σφράγιση, ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος, η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή και το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος με εξαίρεση το τμήμα της παραλίας, όπου έχουν εντοπίσει εκκρεμότητες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του beach bar άνοιξε το «επίμαχο» σημείο με αποτέλεσμα η πρόσβαση προς την ακτή να γίνεται απρόσκοπτα από όλους τους πολίτες. «Εμείς θέλουμε η επιχείρηση να λειτουργήσει, δεν είμαστε αντίθετοι στις επενδύσεις, ωστόσο θέτουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι όροι και το σημαντικότερο να μην εμποδίζεται η διέλευση των πολιτών από δημόσιους κοινόχρηστους χώρους», τόνισε ο κ. Γιοβανέκος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως από την πλευρά του Δήμου Σιθωνίας υπάρχει πρόθεση να διευκολυνθεί ο επιχειρηματίας για την πλήρη επαναλειτουργία του καταστήματος εφόσον πληρούνται στο έπακρο όσα ορίζει η νομοθεσία. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση από τη διεύθυνση της επιχείρησης να εκδοθούν όσες άδειες απαιτούνται, όπως για παράδειγμα για τον χώρο στάθμευσης. Ακόμη, η διέλευση προς την παραλία θα παραμείνει ανοιχτή και δεν θα ξανακλείσει ποτέ. Εξάλλου, πεποίθησή μας αποτελεί πως είναι προς το συμφέρον όλων των επιχειρήσεων να μην δημιουργούνται εντάσεις και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης.

Υπενθυμίζεται πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής για το «επίμαχο» τμήμα όπου σύμφωνα με τις σχετικές διαπιστώσεις δεν προηγήθηκε σχετική παραχώρηση. Ωστόσο, διευκρινίζεται πως για τον υπόλοιπο χώρο στον αιγιαλό ο επιχειρηματίας έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση μίσθωσης της παραλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη