Νέα, τεράστια επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη !!!

H ανακαίνιση των 12.400.000€: Πώς το Μακεδονία Παλλάς ξαναβρίσκει την αίγλη του
Το πρώτο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης στην ιστορία του εμβληματικού «Μακεδονία Παλλάς» ανακοινώθηκε, χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, μέσω συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου. Η συνολική επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Η ανακαίνιση του «Μακεδονία Παλλάς» θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Managing Director του «Μακεδονία Παλλάς», κυρία Maria Goncharova, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μετά από έντονη προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε πλέον σε ετήσια πληρότητα άνω του 70%. Το έργο της ανακαίνισης του «Μακεδονία Παλλάς» αποτελεί για μας την υλοποίηση ενός οράματος. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ανακαίνισης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 12,4 εκατ. ευρώ». «Στόχος μας είναι το REMAKE PROJECT να μετατρέψει το «Μακεδονία Παλλάς» σε σημείο αναφοράς στο χώρο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολλαπλών εμπειριών σύγχρονο ξενοδοχείο» συμπλήρωσε η κυρία Goncharova.
Η φημισμένη αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελείται την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, επεσήμανε ότι το «Μακεδονία Παλλάς» είναι βασικά ένα ξενοδοχείο πόλεως, το οποίο, όμως, λόγω της θέσης του στην παραλία, προσφέρεται και για διακοπές, ενώ, παράλληλα, είναι το σημαντικότερο ξενοδοχείο συνεδριακού τουρισμού στην πόλη.
Το ιστορικό ξενοδοχείο χτίστηκε την δεκαετία του 1960, βρίσκεται πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο και η αρχιτεκτονική του είναι χαρακτηριστική της δεκαετίας του '70. Το οικόπεδο είναι 14.500 τ.μ., ενώ ο καθένας από τους 8 ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1604 τ.μ. Το 1995 ανακαινίστηκε πλήρως και το 2003 έγινε και μία δεύτερη ανακαίνιση.

Το «Μακεδονία Παλλάς» είναι άμεσα συνυφασμένο με την Θεσσαλονίκη και την κοινωνική ζωή της πόλης. Έχει υπάρξει το επίκεντρο κάθε μεγάλου γεγονότος, όπως η Διεθνής Έκθεση και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι, άλλωστε, το πρώτο ξενοδοχείο κατηγορίας πολυτελείας της Θεσσαλονίκης και σχεδιάστηκε εξ’ αρχής για αυτόν τον σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη