Πόσα άλογα λέτε να έχει τούτος ο ....διάβολος ;;;

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που έβγαλε ποτέ η Ιταλία είναι το εικονιζόμενο Mazzanti Evantra Millecavalli που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο και θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια.
Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Mazzanti Automobili με έδρα την Τοσκάνη, Luca Mazzanti, παρουσιάζει αυτές τις μέρες την extreme έκδοση του supercar Evantra που βγήκε πριν περίπου τρία χρόνια. Σε σχέση με την «απλή» έκδοση, η Millecavalli έχει φαρδύτερα μετατρόχια, εξελιγμένη αεροδυναμική, ελαφρύτερους τροχούς της OZ, κεραμικά φρένα της Brembo και σλικ ελαστικά της Pirelli.
Η έκδοση Millecavalli (1.000 ίπποι) από έναν V8 κινητήρα 7,2 λίτρων με δύο τούρμπο (ίσως είναι υπερκυβισμένος ο κινητήρας του απλού Evantra που προέρχεται από Corvette Z06) που αποδίδει 1.000 ίππους και 122,3 kgm ροπή. Συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις που χαρίζει ο συνδυασμός στο βάρους 1.300 kg Mazzanti Millecavalli είναι εκρηκτικές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 2,9” και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 402 km/h.

Τέλος, τα κεραμικά φρένα της Mazzanti Millecavalli καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν από τα 300 km/h σε μόλις 7”.



Πηγή: Mazzanti Automobili

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη