Τι λένε οι Αστυνομικοί που εξετάζουν το video της φλεγόμενης Porsche, του άτυχου εκδότη


Δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο οι αξιωματικοί της Αστυνομίας ερεύνησαν όλο το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού.
Η πορεία που διέγραψε το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου λέει πολλά για τις συνθήκες που μπορεί να οδήγησαν στη φωτιά και τον τραγικό θάνατο του εκδότη χθες λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι.
Τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής από το ύψος του Mall ως το σημείο που τελικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο του εκδότη δεν έδωσαν στοιχεία που μπορεί να δώσουν απαντήσεις στους αστυνομικούς.
Έτσι ξεκίνησε η έρευνα στα πλάνα των καμερών διαχείρισης της κυκλοφορίας πιο πριν στη διαδρομή που ακολούθησε ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Στα πλάνα αυτά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία.
Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα.

Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι μερικά μέτρα πριν το ύψος του Mall οπότε και το αυτοκίνητο κάνει κάποια περίεργα ζιγκ – ζαγκ στο δρόμο. Αμέσως μετά και χωρίς λογική εξήγηση καθώς αντανακλαστικά σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός θα έπρεπε να κινηθεί προς τα δεξιά, το αυτοκίνητο βγαίνει προοδευτικά στην αριστερή λωρίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω σέρνεται επί περίπου 15 μέτρα στο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια ακινητοποιείται.
Λίγο πριν ακινητοποιηθεί υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε διαρροή καυσίμου.

Η διαρροή αυτή, λένε έμπειροι πραγματογνώμονες ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκάλεσε τη φωτιά καθώς ένας σπινθήρας που μπορεί να προκλήθηκε από το σύρσιμο στο στηθαίο μπορεί να πυροδότησε τα καύσιμα.
Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι γιατί ο Παναγιώτης Μαυρίκος έκανε αυτά τα περίεργα ζιγκ-ζαγκ στο δρόμο. Είχε κάποιο πρόβλημα υγείας; Προκλήθηκε κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο;

Η φωτιά προϋπήρχε της πρόσκρουσης στο στηθαίο ή προκλήθηκε από σπινθήρα;
Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα. Οι κάμερες δείχνουν ότι το αυτοκίνητο απείχε μόλις 10 εκατοστά από το δθιάζωμα, δεν ήταν δυνατό ο Παναγιώτης Μαυρίκος να μπορέσει να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο από την αριστερή πλευρά.
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.
Όπως είπε ο κ. Κούγιας, επρόκειτο να υποβληθεί μήνυση κατ' αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.
Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αύριο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.
Το απόγευμα η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο αποθανών, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το Porsche Cayenne, ανεφλέγη στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, μεταξύ των εξόδων Ηρακλείου και Εθνικής Οδού.
Όπως λένε οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο κινούνταν στο αριστερό ρεύμα και όπως φαίνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες.
Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερα να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου χθες το μεσημέρι στην Αττική οδό μετά από φωτιά-μυστήριο στο υπερπολυτελές τζιπ Porsche Cayenne.
Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το παραμορφωμένο πτώμα ανοίκει στον εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτη Μαυρίκο, καθώς η σύζυγός του στην οποία ανοίκει και το τζι, αναγώρισε τόσο τη βέρα, όσο και το ρολόι του, τυπικά θα πρέπει να βγουν και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα πλάνα από τις κάμερες της Αττικής Οδού, αλλά και όλα τα στοιχεία βρέθηκαν στο σημείο.

Η περίπτωση της φωτιάς με την άμεση επέμβαση στην καμπίνα του θωρακισμένου αυτοκινήτου την ώρα που αυτό ήταν εν κινήσει στην Αττική Οδό δημιουργεί δεκάδες ερωτηματικά.
Ο Π. Μαυρίκος όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά ακινητοποίησε το όχημα, όλα δείχνουν όμως ότι πάνω στον πανικό του σταμάτησε σε σημείο όπου η τσιμεντένια διαχωριστική μπάρα του δρόμου δεν του επέτρεπε να ανοίξει την πόρτα. Κατά τα ίδια στοιχεία ο Π. Μαυρίκος επιχείρησε να ανοίξει το τζάμι χτυπώντας το όμως το βαρύ θωρακισμένο τζάμι ήταν αδύνατο να σπάσει.

Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τους πυκνούς καπνούς γρήγορα οδήγησαν στον θάνατο του εκδότη.
Το ερώτημα τώρα για την πυροσβεστική είναι εάν επρόκειτο για διαρροή καυσίμου η οποία προκάλεσε την πυρκαγιά και στη συνέχεια την ταχύτατη επέκτασή της προς την καμπίνα ή εάν πρόκειται για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο.

Μάρτυρας περιέγραψε πως υπήρξε ένας θόρυβος, κάτι σαν έκρηξη ελαστικού ενώ πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων λένε πως το μέγεθος και η γρήγορη επέκταση της φωτιάς σε αυτή την περίπτωση δεν δικαιολογείται
Οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πάντως στο σημείο όπου κατέληξε το αυτοκίνητο, αλλά και αρκετά μέτρα πριν δεν εντόπισαν στον δρόμο στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη.
Το αυτοκίνητο πάντως ήδη από χθες έχει μπει στο μικροσκόπιο. Στην περίπτωση που υπήρξε δολιοφθορά υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να δείξουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κάμερες αλλά και μαρτυρίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν προηγήθηκε σύγκρουση με άλλο όχημα. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος 20 λεπτά νωρίτερα είχε φύγει από ραντεβού που είχε στο Μαρούσι, μπήκε στην Κηφισίας και από εκεί στην Αττική Οδό. Είχε κατεύθυνση την Ελευσίνα, όμως θα έβγαινε στην έξοδο για εθνική οδό, είχε προορισμό τα γραφεία της εφημερίδας Ακρόπολη.

Το χρονικό
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική Οδό, όπου κινούνταν ο εκδότης με το αυτοκίνητο του μάρκας “Porsche Cayenne”, το οποίο ίσως ήταν θωρακισμένο. Το όχημα κινούνταν με κατεύθυνση την Ελευσίνα, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, την ταχεία δηλαδή και περίπου στο ύψος του Ν. Ηρακλείου, έπιασε ξαφνικά φωτιά το μπροστινό τμήμα του θηριώδους τζιπ.

Ο οδηγός του οχήματος, προφανώς πανικόβλητος, σταμάτησε το τζιπ στην άκρη του διαζώματος της αριστερής λωρίδας και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του για να διασωθεί, πλην όμως είχε φρακάρει στο διάζωμα που εμπόδιζε το άνοιγμα της πόρτας στην θέση του οδηγού.

Διερχόμενοι από το σημείο οδηγοί, σταμάτησαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν τον άνδρα, οποίος καλούσε με σπαραχτικές κραυγές σε βοήθεια. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και τα πληρώματα τους έσβησαν την φωτιά, πλην όμως ήταν αργά για τον άτυχο εκδότη, καθώς είχε βρει φριχτό θάνατο μέσα στην καμπίνα του φλεγόμενου οχήματος.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Τι λένε οι Αστυνομικοί που εξετάζουν το video της φλεγόμενης Porsche, του άτυχου εκδότη
Τι λένε οι Αστυνομικοί που εξετάζουν το video της φλεγόμενης Porsche, του άτυχου εκδότη
https://4.bp.blogspot.com/-6srUW75SO4U/V1qlVYfW0SI/AAAAAAAAf_w/7HJMCeMA6qMJL-g8fJkps9ixvNzRJuHcQCLcB/s640/%25CF%2581%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-6srUW75SO4U/V1qlVYfW0SI/AAAAAAAAf_w/7HJMCeMA6qMJL-g8fJkps9ixvNzRJuHcQCLcB/s72-c/%25CF%2581%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7.JPG
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/06/video-porsche.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/06/video-porsche.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy