Σπαγγέτι Αματριτσιάνα- Η συνταγή του περίφημου πιάτου, από το χωριό που τόσο σκληρά χτύπησε η μοίρα


Η πικάντικη αυτή μακαρονάδα «γεννήθηκε» στην πόλη Αματρίτσε που όπως όλοι γνωρίζετε, έχει πληγεί από τον φονικό σεισμό 6.2 ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας.
Ο Jamie Oliver με την κινηση του να προσφέρει 2 λίρες για κάθε πιάτο Αματριτσιάνα που πωλείτε στα εστιατόρια του ανά την Αγγλία, με κίνησε να φτιάξω αυτή την συνταγή.
Ως φόρο τιμής για τις 290 ψυχές που χάθηκαν και το χωριό που ισοπεδώθηκε, την φτιάχνω και εγώ σήμερα. Οι προσευχές μου είναι με όλη την Ιταλία που θρηνεί...
ΥΛΙΚΑ
500γρ Μακαρονια  #5
300γρ κόκκινη σάλτσα σπιτική
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κγ μπούκοβο
200γρ πανσέτα (η πλάκα μπέικον)
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
200γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο (η παρμεζάνα αν είναι πολύ εντονη η γεύση για εσάς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το μπέικον η την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και το τηγανίζουμε με 1κγ ελαιόλαδο. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, ξαναβάζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί,  προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 15 λεπτά. Σε αυτο το διάστημα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.

Στο τέλος, ρίχνουμε 2κ σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100γρ πεκορίνο και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και με μια πιάστρα, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

greekmamachef.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη