«Κορίτσια ο Μπάρκουλης»: Πώς προέκυψε η φράση;

Η φράση «κορίτσια ο Μπάρκουλης» καθιερώθηκε για τον γόη του ελληνικού σινεμά Ανδρέα Μπάρκουλη. Πώς όμως προέκυψε αυτό το σλόγκαν που τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή; Οι απόψεις είναι πολλές, το ίδιο και οι απαντήσεις που έδινε ο Ανδρέας Μπάρκουλης…

Την είχε πει ο Μίμης Στεφανάκος
«Την έλεγε ο παλιός, καλός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μίμης Στεφανάκος στο γήπεδο όταν ετοιμαζόταν να σουτάρει. Και μετά πέρασε στην εξέδρα και τον κόσμο…» είχε πει ο Ανδρέας Μπάρκουλης το 2008 σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso και στον Αλκίνοο Μπουνιά. Το ίδιο υποστήριξε και μερικά χρόνια αργότερα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν υπήρξε παντρεμένος με τη Μάρθα Καραγιάννη. Συγκεκριμένα, όταν «πλησίαζε η Μάρθα Καραγιάννη μια μέρα που ερχόταν μαζί με την Σπεράντζα Βρανά, αναφώνησα για να τις πειράξω την γνωστή σε όλους φράση, κορίτσια ο Μπάρκουλης».

Την είχαν φωνάξει έξω από γυμνάσιο θηλέων
Ο ίδιος σε παλιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη του το 1996 είχε αφηγηθεί μια διαφορετική ιστορία: «Έμενα Λουκά Ράλλη τότε, στον Πειραιά. Έπρεπε λοιπόν με το αυτοκίνητο να κατέβω τη Τζαβέλας για να πάω στον προορισμό μου. Εκεί λοιπόν ήταν χτισμένο ένα γυμνάσιο Θηλέων. Κάθε μέρα απέξω μαζεύονταν πολλά αγόρια, όλοι οι… γαμπροί της περιοχής! Κάποιος απ’ όλους αυτούς λοιπόν είχε την έμπνευση μια μέρα και φώναξε «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» και από τότε το φώναζαν κάθε φορά που περνούσα με το αυτοκίνητο απέξω είτε εγώ, είτε κάποιο όχημα που έκανε θόρυβο όπως το δικό μου…».

Ακούστηκε στα καμαρίνια κινηματογραφικού στούντιο
Ενώ και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης στο thepressproject.gr  αναφέρει μια άλλη ιστορία, όπως του την είχε διηγηθεί ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσιος:

«Σε κάποιο στούντιο εκεί στα τέλη του ’50, που γυρίζονταν δυο και τρεις ταινίες μαζί, ένα γυμνάσιο θηλέων έκανε επίσκεψη για να δουν οι μαθήτριες πως γυρίζονταν οι ταινίες. Πήγαν όλες μαζί στο καμαρίνι της Βουγιουκλάκη, να πάρουν αυτόγραφο και ξαφνικά, ακούστηκε μία κραυγή, υστερική, από μια μαθήτρια: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, πατείς με πατώ σε, όλα τα κορίτσια έτρεξαν σαν τρελλά να δουν από κοντά τον πιο ..γόη από όλους τους τότε γόητες του ελληνικού σινεμά. Είτε είναι αληθινή ιστορία είτε όχι, το “Κορίτσια ο Μπάρκουλης!” χαρακτήρισε τη ζωή, την καριέρα και την προσωπικότητα του Ανδρέα Μπάρκουλη που έφυγε…»

Ο σημαντικός ηθοποιός του Eλληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" όπου και νοσηλευόταν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη