Αίσιο τέλος, στη περιπέτεια του 15χρονου παλικαριού, στη Θεσσαλονίκη

 
Εληξε σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τον  αναζητούσαν και είναι καλά στην υγεία του ηπεριπέτεια του Λορένσιο Μ., 15 ετών.

Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση του Λορένσιο Μ, έπαιξε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και η μεγάλη κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους πολίτες, από τους οποίους δεχθήκαμε πληθώρα τηλεφωνημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά ευαισθητοποιημένο πολίτη ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000» αμέσως μόλις εντόπισε τον Λορένσιο και σε συνεργασία με την Άμεση Δράση ο ανήλικος βρέθηκε σε ασφαλές περιβάλλον.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο Λορένσιο και τα αδέρφια του θα φιλοξενηθούν σε προστατευμένο περιβάλλον, προκειμένου να παραμείνουν μακριά από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση στην οποία υπόκειντο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη