Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Θεσσαλονίκη-Αγωνιώδεις έρευνες για την 53χρονη , αγνοούμενη στην πλημμύρα

Ακόμα δεν έχει βρεθεί η 53χρονη γυναίκα στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να κάνουν έρευνες σε όλη την περιοχή.
Σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους, η 53χρονη περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα τηλεφώνησε στον άντρα της και του είπε πως έχει πρόβλημα. Στη συνέχεια όπως αποδείχθηκε προσπάθησε να βγεί από το αυτοκίνητο από τα παράθυρα και έπειτα αγνοείται.
Ο σύζυγός της και η Πυροσβεστική Υπηρεσία εντόπισαν το αυτοκίνητο και σε αυτό βρέθηκαν μόνο τα παπούτσια της, ενώ τα παράθυρα ήταν ανοιχτά. Το αυτοκίνητο είχε πάρει νερό και το πρωί δεν κατέστη δυνατό να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Α.Τ. Μηχανιώνας, ότι αγνοείται η τύχη της γυναίκας του.
 Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της. Ο ίδιος φαίνεται να τη συμβούλευσε να το παρκάρει και να το εγκαταλείψει. 
Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί βρήκε μόνο το αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στις λάσπες, αλλά όχι τη γυναίκα οδηγό...

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν κυρίως τη Νέα Μηχανιώνα, την Περαία, την Αγία Τριάδα, το Αγγελοχώρι και την Επανομή, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, περιοχές απ' όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής επενέβη σε περισσότερες από 170 περιπτώσεις, ενώ σε 24 χρειάστηκε η συνδρομή της για τον απεγκλωβισμό ατόμων.



Εξαιτίας της κακοκαιρίας οδικές αρτηρίες γέμισαν με φερτά υλικά, κορμούς δένδρων και κλαδιά, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους και σε ορισμένες περιοχές η άσφαλτος "άνοιξε". Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και υπέστησαν ζημιές. Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι των παραπάνω περιοχών που είδαν τους υδάτινους όγκους να εισβάλλουν στα σπίτια τους, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον οικιακό εξοπλισμό. Αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές που αποκαθίστανται σταδιακά από συνεργεία της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη