"Σήμερα στα γενέθλια τι δώρο να σου κάνω.. Πού'ναι το "σπίτι" σου μικρό μ´ένα Σταυρό απάνω.. "

Μία μαντινάδα που ραγίζει καρδιές αφιέρωσε ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης, στο κοριτσάκι του που σήμερα θα γινόταν 5 χρονών. Το «αγγελούδι» από την Κρήτη έφυγε από τη ζωή μετά από μία επέμβαση ρουτίνας στα κρεατάκια. 
Ο πατέρας του παιδιού ανήρτησε μία μαντινάδα στον λογαριασμό του στο facebook, εκφράζοντας τον πόνο του για την απώλεια του κοριτσιού που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα έγραψε: 
Σήμερα στα γενέθλια τι δώρο να σου κάνω.. 
Πού'ναι το "σπίτι" σου μικρό  μ´ένα Σταυρό απάνω..  
Σήμερα θα ήσουν 5...

Θλιβερή είναι η επέτειος και για την ελληνική πολιτεία και το ΕΣΥ: εννέα μήνες από τον θάνατο της Μελίνας μαύρος πέπλος  καλύπτει τις συνθήκες της νοσηλείας και της επέμβασης. Αυτό που αποκαλύφθηκε μέσω του τραγικού γεγονότος ήταν πώς η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο  – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών- αλλά και ένα «βαρύ» επώνυμο, καθώς είναι πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, η κυρία Νεκταρία Πολάκη, η αναισθησιολόγος, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο όχι για τη μοιραία έκβαση της επέμβασης αλλά μόνο επειδή έχει συγγενική σχέση με το στέλεχος της κυβέρνησης…

Στις 29 Δεκεμβρίου 2015 η μικρή Μελίνα Παρασκάκη κατέληξε, έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια», αφήνοντας ανείπωτη θλίψη και πολλά, αναπάντητα μέχρι και σήμερα, «γιατί» στην οικογένειά της. Ο αδόκητος και άδικος θάνατος της έχει γίνει φορτίο ασήκωτο για τους γονείς και τη δίδυμη αδελφή της που ακόμη αναρωτιέται πού βρίσκεται η αγαπημένη της Μελίνα.

Η άτυχη 4χρονη είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για «κρεατάκια», ωστόσο κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μερικές ώρες αργότερα. «Μου είπαν ότι μετά την επέμβαση για τα κρεατάκια  προσπάθησαν να την  ξυπνήσουν δύο φορές. Παρουσίασε δύσπνοια και βρογχόσπασμα και για αυτό την μετέφεραν στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού » έλεγε ο πατέρας της Μελίνας, τις δύσκολες εκείνες πρώτες ώρες μετά το μοιραίο κι ενώ προσπαθούσε να κατανοήσει τι είχε συμβεί. 

«Οι γιατροί μας είπαν πως η Μελίνα έπαθε τρεις καρδιακές ανακοπές και ότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Μετά μας ενημέρωσαν ότι κατέληξε» περίγραφε ο τραγικός πατέρας τις στιγμές εκείνες στο νοσοκομείο. «Το παιδί  δεν είχε εμφανίσει ποτέ αλλεργία. Της έκαναν προεγχειρητικό έλεγχο και ήταν όλα καλά. Ήταν ένα υγιέστατο παιδί» πρόσθετε με πόνο και απορία για την έκβαση αυτής της επέμβασης – ρουτίνας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή  αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας είναι στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εννέα μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού το πόρισμα της ΕΔΕ… αγνοείται. Μάλιστα, τις καθυστερήσεις που καταγράφονται σε αυτήν την μοιραία υπόθεση είχε παραδεχτεί στη Βουλή και ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια να αποσείσει κάθε υπόνοια συγκάλυψης ευθυνών της αναισθησιολόγου και για τα ναρκωτικά και για το μοιραίο χειρουργείο.

Το πειθαρχικό φορτίο της αναισθησιολόγου
Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2015 η υπόθεση της κλοπής οπιούχων ουσιών από την κυρία Νεκταρία Πολάκη – είχε αφαιρέσει 15 φιαλίδια πεθιδίνης από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου- παρέμενε καταχωνιασμένη στα συρτάρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης. Λόγω της διάστασης της υπόθεσης και σε μια προσπάθεια να τηρηθούν τα προσχήματα ο υπουργός Υγείας, κ.  Ανδρέας Ξανθός έδωσε εντολή να ανοίξει ο πειθαρχικός φάκελος της συναδέλφου, συντοπίτισσσας και εξαδέλφης του κ. Πολάκη και να σταλεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ.

Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί  από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015. Το γεγονός ότι μια αναισθησιολόγος εξαρτημένη από «ναρκωτικά οπιούχα σκευάσματα» που  έχει ζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, έχει πρόσβαση ακριβώς στα φάρμακα-ναρκωτικά που ανατροφοδοτούν την εξάρτησή της, ξεδιπλώνεται δραματικά στο πολυσέλιδο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τη διοίκηση του Βενιζέλειου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), την Αστυνομία και την Εισαγγελία.

Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ προγραμμάτισε τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 29 Ιανουαρίου 2015, η οποία έληξε άδοξα γιατί αναπέμφθηκε ο φάκελος στην Κρήτη.

Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να επιστρέψει ο φάκελος και η διωκόμενη γιατρός στην Αριστοτέλους. Το πειθαρχικό όργανο στη συνεδρίασή του στις 11 Μαϊου 2016 άκουσε την αναισθησιολόγο, αλλά επί της ουσίας η συζήτηση για την ποινή της δεν αφορούσε την κλοπή ναρκωτικών αλλά την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της.

Το  πειθαρχικό παράπτωμα «της κλοπής οπιούχων σκευασμάτων» για το οποίο η κυρία Πολάκη είχε παραπεμφθεί αρχικά από τον διοικητή  των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο κ. Νίκο Χαριτάκη επαναχαρακτηρίστηκε από το ΔΣ με επικεφαλής πλέον τον εκτελούντα χρέη διοικητή καθηγητή Χειρουργικής κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, ως «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας».


Το βαρύτατης ηθικής, πλέον της ποινικής, απαξίας αδίκημα της γιατρού του Βενιζέλειου νοσοκομείου να κλέψει 15 φιαλίδια με ναρκωτική ουσία πεθιδίνη, λίγους μήνες πριν συμμετάσχει στη μοιραία χειρουργική επέμβαση για την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη, «κοστολογήθηκε» από το πειθαρχικό  όργανο στο ποσό των 1.321 ευρώ. Τα μέλη του αποφάσισαν την ενοχή της αναισθησιολόγου, επιβάλλοντας πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός και καθορίζοντας τη μηνιαία παρακράτηση στο 1/5 των αποδοχών της. Μ’ άλλα λόγια, την «τιμώρησαν» για την κλοπή και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών αφαιρώντας 264,20 ευρώ από τον μισθό της για πέντε μήνες. Η κυρία Νεκταρία Πολάκη τον ερχόμενο μήνα θα καταβάλλει και την τελευταία δόση του προστίμου και θα «απαλλαγεί» από το πειθαρχικό φορτίο της. 
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: "Σήμερα στα γενέθλια τι δώρο να σου κάνω.. Πού'ναι το "σπίτι" σου μικρό μ´ένα Σταυρό απάνω.. "
"Σήμερα στα γενέθλια τι δώρο να σου κάνω.. Πού'ναι το "σπίτι" σου μικρό μ´ένα Σταυρό απάνω.. "
https://4.bp.blogspot.com/-yVhP1QR0HQM/V-4QU-GEubI/AAAAAAAAmPs/KF-Hm8CA-L0JkQqBJcooEcTbhj8UiPAjQCLcB/s640/%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%2B%25CE%259C%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-yVhP1QR0HQM/V-4QU-GEubI/AAAAAAAAmPs/KF-Hm8CA-L0JkQqBJcooEcTbhj8UiPAjQCLcB/s72-c/%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%2B%25CE%259C%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/09/blog-post_273.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/09/blog-post_273.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy