Μέσα στο Σεπτέμβριο αρχίζουν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα, στη Θεσσαλονίκη

"Πρώτο κουδούνι" για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να χτυπήσει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την -χωρίς απρόοπτα- έναρξη της σχολικής χρονιάς σε 2.500 σχολικές μονάδες, επικεντρώνει πλέον τις δυνάμεις της στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα.
"Το πρόγραμμα δεν μπορούσε να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον αγιασμό στα σχολεία, έπρεπε να ασχοληθούμε με την κάλυψη των κενών, αλλά μέχρι τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα γίνει η ένταξη των παιδιών", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

"Προβλέπεται μέσα στον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν νηπιαγωγεία μέσα στα κέντρα φιλοξενίας. Οι μαθητές του δημοτικού θα παρακολουθούν ειδικό πρόγραμμα κάθε μέρα 2-6 μμ σε δημοτικό σχολείο, που θα είναι κοντά στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ τα παιδιά που είναι άνω των 12 ετών θα μπορούν να φοιτούν σε γυμνάσιο, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κοντά στο τόπο που διαμένουν", γνωστοποίησε.
Διευκρίνισε, δε, ότι "πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μπορούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στην πλησιέστερη σχολική μονάδα, σε τάξεις υποδοχής ή σε τμήματα ένταξης, που θα δημιουργηθούν, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα εγγραφούν σε μια σχολική μονάδα".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη