Ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προς τους επιβάτες του ΟΑΣΘ

Σπείρα που έκλεβε πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες στα λεωφορεία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν χθες σε στάση αστικών λεωφορείων, στο κέντρο πόλης, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51, 52 και 57 ετών - μέλη της ομάδας.
Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά κι ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», και των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι προαναφερόμενοι άντρες, συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την κλοπή πορτοφολιών, από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες συνωστισμού.
Κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 – μέσα Σεπτεμβρίου 2016, διέπραξαν τουλάχιστον (140) κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας, παράνομα, χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα των παθόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει:

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα ή το πορτοφόλι σας, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη