Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη-Τι γίνεται τώρα

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη, αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Παράλληλα, στις 10.00 οι εργαζόμενοι του οργανισμού θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους επί έξι μέρες λόγω μίας απεργίας.

«Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ έχει παραλύσει κυριολεκτικά την αγορά. Δυστυχώς όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του Λαού, πρώτα από όλα η Κυβέρνηση και στη συνέχεια οι Βουλευτές και οι αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να σπεύσουν ώστε να δώσουν λύση και να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια. Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις, οι περιγραφές, οι εκκλήσεις και οι διαμαρτυρίες. Απαιτούμε λύση. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρείται έτσι μία ολόκληρη πόλη και απλώς να σχολιάζουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Χθες 22/9, ο ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε με επιστολή του στη διοίκηση του οργανισμού, δύο νέες προτάσεις, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση μετά την απόρριψη της προηγούμενης, για την καταβολή των δεδουλευμένων στους  2.300 εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Η πρώτη πρόταση αφορά την καταβολή 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετακίνηση μαθητών και φοιτητών για το έτος 2016, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη διάθεση του 18% από τις πωλήσεις εισιτηρίων έως σήμερα, αλλά και όσα πρόσθετα απαιτούνται για την καταβολή του ενός μηνός δεδουλευμένα.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προκαταβολή των αντισταθμιστικών καταβολών των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το έτος 2016, με μόνον σκοπό την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, εφόσον προσκομιστεί προς το ΥΠΟΜΕΔΙ, ισόποση Εγγυητική Επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη