Εφημερία σε Δημόσιο Νοσοκομείο-Απόγνωση, ουρές και οργή


«Αυτοψία» στην εφημερία του Λαϊκού νοσοκομείου έκανε τη νύχτα το iefimerida και κατέγραψε τον «Γολγοθά» των ασθενών, που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμη και 7 ώρες για να εξεταστούν στο Παθολογικό!
Δεκάδες ασθενείς πέρασαν δραματική νύχτα, περιμένοντας καρτερικά να έρθει η σειρά τους για να τους δει γιατρός, με κίνδυνο όμως για τη ζωή τους. «Πονάω, πονάω, σας παρακαλώ βοηθήστε με»! εκλιπαρούσε μια γυναίκα που περίμενε έξω από το Τμήμα Διαλογής, μαζί με δεκάδες ακόμη ασθενείς.

Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η κατάσταση στις εφημερίες γίνεται δραματική.Ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε συμπληρώσει ήδη 6 ώρες αναμονή για να την δει παθολόγος. Τελικά απελπίστηκε και έφυγε για να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. «Δεν θέλω να φανεί το πρόσωπο μου, αλλά γράψτε τα. Περιμένω εδώ από τις 6 το απόγευμα και έχει πάει 12 τα μεσάνυχτα. Δεν αντέχω άλλο να περιμένω, θα φύγω, θα πάω σε ιδιωτικό. Δεν έχω χρήματα να πληρώσω αλλά τι μπορώ να κάνω; Θα μείνω εδώ να πεθάνω»; δήλωσε στο iefimerida η ασθενής.

Η γυναίκα αυτή εκλιπαρούσε τους γιατρούς να την βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο. Μάταια όμως.

«Περιμένουμε από τις 6 το απόγευμα και πήγε 1 τη νύχτα»
Συγγενείς σπρώχνουν μόνοι τους τα φορεία αφού οι τραυματιοφορείς δεν επαρκούν. Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η κατάσταση γίνεται δραματική. Τα ασθενοφόρα φέρνουν νέους τραυματίες και η αναμονή μεγαλώνει, αφού δίνεται προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και οι γιατροί δεν επαρκούν για να εξετάσουν όλους τους ασθενείς σε μια εφημερία. Στις 12 τα μεσάνυχτα για να εξεταστεί κάποιος στο Παθολογικό είχε το χαρτάκι προτεραιότητας με τον αριθμό 54, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, οι γιατροί είχαν «κολλήσει» στον αριθμό 11. Για να εξεταστεί ο ασθενής με τον αριθμό 54 ενδεχομένως θα έπρεπε να ξημερωθεί και πάλι θα ήταν αμφίβολο αν θα τα κατάφερνε.

Στις 12 τα μεσάνυχτα η σειρά για το Παθολογικό είχε φθάσει στο 54 όταν οι γιατροί είχαν "κολλήσει" στο 11 περιστατικό.

Η κ. Σοφία περιμένει μαζί με τον σύζυγο της έξω από το Παθολογικό 7 ολόκληρες ώρες για να εξεταστεί. Τελικά καταφέρνει να μπει στη 1 παρά τέταρτο τη νύχτα! Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει ακόμη πολλές ώρες για να πάρει σειρά στο ακτινολογικό και για να κάνει τις υπόλοιπες εξετάσεις που απαιτούνται. «Περιμένουμε εδώ από τις 6 το απόγευμα. Η κοπέλα τρέμει ολόκληρη. Έχουμε τον αριθμό 13, σε λίγο θα μπούμε, αλλά πότε θα καταφέρουμε να τελειώσουμε όλες τις εξετάσεις»; λέει με αγωνία στο iefimerida ο σύζυγος της με τον όρο της ανωνυμίας.

Η κ. Σοφία περιμένει μαζί με τον σύζυγο της 7 ολόκληρες ώρες για να εξεταστεί στο Παθολογικό.

Τραγικές ελλείψεις
Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας είναι δραματική. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Μόνο στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπάρχουν 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (εκτός από γιατρούς) και 92 κενές θέσεις γιατρών. Την ίδια στιγμή μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό υλικό και σε αναλώσιμα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά, ενώ αναγκάζονται να δουλεύουν ασταμάτητα για να καλύψουν όσο μπορούν τα κενά.

«Τα νοσοκομεία λειτουργούν υποστελεχωμένα και με υποχρηματοδότηση. Στο Λαϊκό για 7η συνεχή χρονιά δεν έχουν γίνει προσλήψεις Αν η αναμονή στο Παθολογικό στο δικό μας νοσοκομείο φθάνει τις 6 με 7 ώρες πρέπει να μας πείτε και μπράβο, γιατί στα υπόλοιπα νοσοκομεία που έχουν περισσότερο προσωπικό και στηρίζονται και από άλλα νοσοκομεία στις εφημερίες, η αναμονή είναι ακόμη μεγαλύτερη», δηλώνει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο Τάσος Αντωνόπουλος και προσθέτει: «Το νοσοκομείο μας είναι πανελλήνιας εμβέλειας, έρχονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Πρέπει στις εφημερίες το νοσοκομείο να ενισχυθεί και από άλλο νοσοκομείο. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις» καταλήγει ο κ. Αντωνόπουλος.

Η χθεσινή εφημερία στο Λαϊκό νοσοκομείο ήταν από τις σχετικά εύκολες. Υπάρχουν άλλες μέρες όπου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, με συγγενείς ασθενών που βρίσκονται σε απόγνωση, περιμένοντας για ώρες, να επιτίθενται σε γιατρούς. Στην είσοδο του νοσοκομείου βρίσκονται δυο άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας και άλλοι δυο μέσα στα εξωτερικά ιατρεία για να ρυθμίζουν τη σειρά και να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Η αναμονή στο Παθολογικό στην εφημερία του Λαϊκου ξεπερνάει τις 7 ώρες.
Στη 1 τη νύχτα συναντήσαμε και την κ. Νίκη, η οποία είχε φέρει τον σύζυγο της από το νοσοκομείο Λαμίας ως επείγον περιστατικό και συμπλήρωνε ήδη 2 ώρες αναμονής. «Δηλαδή αν δεν ήταν επείγον πόσες ώρες θα περίμενα; Ήδη ο σύζυγος μου είναι ταλαιπωρημένος και φοβισμένος που μας είπαν οι γιατροί ότι πρέπει να μεταφερθεί εδώ. Δεν μας δίνει κανένας σημασία γιατί προηγούνται τα έκτακτα περιστατικά που φέρνουν τα ασθενοφόρα», λέει στο iefimerida.

«Οι ασθενείς κάνουν τον γύρο του θανάτου»!
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε στο iefimerida ότι οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματικές και ότι «επί κυβερνήσεως Τσίπρα το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.695 άτομα».

Συγγενείς ασθενών σέρνουν μόνοι τους τα φορεία αφού οι τραυματιοφορείς δεν επαρκούν.
Ο κ. Γιαννακός υποστήριξε ότι: «Αν ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα υγείας αναγκάζεται να κάνει τον γύρο του θανάτου, πρώτα για να βρει ΕΚΑΒ, μετά για να βρει ειδικευμένο γιατρό στο νοσοκομείο, μετά για να βρει ιατρικά μηχανήματα και αν χρειαστεί και ΜΕΘ τότε μόνο οι δεήσεις στον Θεό μπορούν να τον σώσουν».

Ο κ. Γιαννακός κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «πριν από 2 χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Μετά υποσχέθηκε το παράλληλο πρόγραμμα. Τελικά έσκισε τους μισθούς και τις συντάξεις μας και μετά έσκισε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη από τα θύματα της διάλυσης του συστήματος υγείας αλλά είπε νέα ψέματα από τη Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κατηγορεί και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες. «Ο κ. Πολάκης χρησιμοποιείται ως λαγός του κ. Τσίπρα. Τον έχει αμολήσει να υβρίζει τους πάντες όπως υβρίζει και την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αναδεικνύει με στοιχεία την διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Πηγή:.iefimerida.gr
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Εφημερία σε Δημόσιο Νοσοκομείο-Απόγνωση, ουρές και οργή
Εφημερία σε Δημόσιο Νοσοκομείο-Απόγνωση, ουρές και οργή
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/laiko1-708.jpg?itok=PU1kvLBq
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/09/blog-post_84.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/09/blog-post_84.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy