Τρελά νούμερα για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα- 1 δις από την "Ελληνικός Χρυσός", 250 εκατομμύρια από τον Ιβαν Σαββίδη !!!

Επένδυση άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την «Ελληνικός Χρυσός»
Η «Ελληνικός Χρυσός» μέχρι το τέλος του 2018 θα υλοποιήσει επταετές επενδυτικό πρόγραμμα άνω του 1 δισ. δολ. έχοντας μέχρι σήμερα επενδύσει 700 εκατομμύρια, είπε ο κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αντιπρόεδρος της Εταιρείας, από το βήμα του Thessaloniki Summit.
«Επιμένουμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύουμε σε αυτό που σχεδιάσαμε. Σύμφωνα με μελέτες του ΙΓΜΕ, ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να συμπεριληφθούν οι υδρογονάνθρακες, υπολογίζεται σε 80 δισ. 
Μπορούνε να έρθουνε λοιπόν όχι μία αλλά δεκαπέντε Eldorado, με σεβασμό πάντοτε στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος σχολιάζοντας ερώτηση σχετικά με το πόλεμο που έχει δεχτεί η εταιρεία.

Η Εldorado που είναι ο βασικός μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» έχει παραγωγή σε Κίνα, Τουρκία, αρχίζει άμεσα να παράγει χρυσό σε Ρουμανία και Βραζιλία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνητικό πρόγραμμα για μεταλλεία στον Καναδά, τη Σερβία και τη Ρωσία.

«Οι αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο πράγμα ασχέτως κυβερνήσεων», είπε ο κ.Θεοδωρακόπουλος καθώς η εταιρεία - που έχει κερδίσει 16 προσφυγές στο ΣτΕ, άρχισε τις διαδικασίες αδειοδότησης το 2004 και πήρε την άδεια το 2012.

Από την εκμετάλλευση των μεταλλείων Χαλκιδικής, το 40% των εσόδων θα είναι από χρυσό και το υπόλοιπο κυρίως από τον χαλκό σε βάθος 30ετίας, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα που πιθανώς θα δώσουν εξορυκτική προοπτική σε χαλκό και ενδεχομένως σε χρυσό.
Όταν αρχίσει η παραγωγή, το 30%-35% των εσόδων, κοντά 3 δισ., σε βάθος 20ετίας, θα πηγαίνει σε φόρους και μισθούς, 1 δισ. σε ασφαλιστικά ταμεία και 2,5 δισ. τοπικές υπηρεσίες. Μάλιστα φέτος 30 εκατομμύρια διατέθηκαν σε τοπικές υπηρεσίες.

"Την επόμενη 20ετία, περίπου 1,6 δισ. ευρώ θα πάει σε άμεσους φόρους και 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς προς τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή του Αριστοτέλη, 1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και 2,5 δισ. σε τοπικές υπηρεσίες, εργολάβους και καταστήματα.
Μόνο φέτος έχουν δαπανηθεί 30 εκατ. ευρώ για τοπικούς προμηθευτές και μάλιστα σε φάση που η επένδυση δεν είναι στο φουλ της. Παράλληλα, 150 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην 20ετία σε έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος", πρόσθεσε.

Η διαδικασία της αδειοδότησης της επένδυσης ξεκίνησε, ήδη, από το 2004, αλλά χρειάστηκε σχεδόν δεκαετία για να τελεσφορήσει. "Δεν είναι εύκολη η υπόθεση της αδειοδότησης στην Ελλάδα και αυτό δεν έχει να κάνει με την παρούσα κυβέρνηση μόνο", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.
Όπως συμπλήρωσε, το πράσινο φως δόθηκε τελικά το 2012 "και τότε ξεκίνησε ξεκίνησε η ωραία περιπέτεια της επένδυσης" με πολλές προσφυγές σε βάρος της, με αποτέλεσμα στο τέλος να φτάσει και η "Ελληνικός Χρυσός" να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδόθηκαν 16 θετικές αποφάσεις.
Κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ προτίθεται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια σε υπό εξέλιξη προγράμματα στη Βόρεια Ελλάδα ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. 
Τα κεφάλαια αυτά θα προστεθούν στα περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ, που ο όμιλος έχει ήδη «ρίξει» στην περιοχή τα τελευταία 3,5 χρόνια, αποδίδοντας υψηλούς φόρους στα δημόσια ταμεία την παρελθούσα τριετία. 

Τα παραπάνω υπογράμμισε σήμερα, Παρασκευή, από το βήμα του 1oυ Thessaloniki Summit, o Arthur Davidian, διευθύνων σύμβουλος της Dimera και εκ των στενών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εργασίες της συνόδου, όπως ήταν προγραμματισμένο (βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικοτήτων της ρωσικής κυβέρνησης, όπου εκπροσωπεί την ελληνική ομογένεια).

«Χαιρόμαστε που μπορούμε να πούμε ότι εταιρείες που αποκτήσαμε και επενδύσαμε σε αυτές λειτουργούν με κερδοφορία και πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος. Αποκτήσαμε την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, με ζημίες 40 εκατ. ευρώ και πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που αυτή είχε κερδοφορία. Επίσης αποκτήσαμε το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς και πέρυσι ξεκίνησε να έχει κερδοφορία, ενώ προχωρά η ανακαίνισή του στο πλαίσιο επένδυσης της τάξης των 10-12 εκατ. ευρώ. Συμμετείχαμε επιτυχώς και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» πρόσθεσε.

Ο κ. Davidian μπορεί μεν να επιβεβαίωσε την πρόθεση του ομίλου να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα επιβάλλεται, κατά την άποψή του, ν΄ αλλάξουν, προκειμένου «οι ξένοι επενδυτές να νιώθουν πιο ευπρόσδεκτοι». 

«Πιστεύω θερμά ότι όλοι οι επενδυτές, που έρχονται στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι πιο ευπρόσδεκτοι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει επισήμως ένα επενδυτικό πλαίσιο, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα επιτρέπει στην εκάστοτε κυβέρνηση να ελέγχει αν οι προθέσεις των επενδυτών αντιστοιχίζονται με την πραγματική επενδυτική δραστηριότητά τους στην Ελλάδα. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ελέγχει σε ετήσια βάση ότι αυτοί οι επενδυτές, πράγματι θέλουν να επενδύσουν και αν αυτό δεν συμβαίνει, ν΄ ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση απέναντί τους» εξήγησε, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη ύπαρξης single window για την εξυπηρέτησή τους. Πρόσθεσε ότι το θέμα των συνδικάτων και των ενώσεων είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους ξένους επενδυτές, που «φλερτάρουν» με την Ελλάδα, ενώ απαραίτητο είναι ν΄ αποφεύγονται οι αιφνιδιασμοί στο φορολογικό επίπεδο. 

«Οι άμεσες επενδύσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από την ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθεί η χώρα έξω από την κρίση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στους τομείς εκείνους, όπου συγκεντρώνει στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, οι μεταφορές και τα ενεργειακά έργα που ταυτόχρονα προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Τρελά νούμερα για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα- 1 δις από την "Ελληνικός Χρυσός", 250 εκατομμύρια από τον Ιβαν Σαββίδη !!!
Τρελά νούμερα για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα- 1 δις από την "Ελληνικός Χρυσός", 250 εκατομμύρια από τον Ιβαν Σαββίδη !!!
https://3.bp.blogspot.com/-G0IFE79XWQg/WAC_pl8TRtI/AAAAAAAAnMM/9hNW0yHli70RP62U59mXyeahNGgqdpT0gCLcB/s640/%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%2B%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25B2%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-G0IFE79XWQg/WAC_pl8TRtI/AAAAAAAAnMM/9hNW0yHli70RP62U59mXyeahNGgqdpT0gCLcB/s72-c/%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%2B%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25B2%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/10/1-250_14.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/10/1-250_14.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy