Διάσημο κτίριο-φιλέτο στη Τσιμισκή, πωλείται προς 8 εκατομμύρια ευρώ


Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά «φιλέτα» της Θεσσαλονίκης αναζητεί αυτή την περίοδο αγοραστή με μία τιμή στα 8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το... πρώην ακίνητο του ομίλου Φωκά επί της οδού Τσιμισκή, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το αθλητικό πολυκατάστημα του άλλοτε κραταιού βορειοελλαδίτικου ομίλου F Sport, ο οποίος κατέρρευσε προ τετραετίας λόγω κρίσης, ακολουθώντας το δρόμο των πτωχευτικών διαδικασιών.
Το κτίριο πωλείται τώρα από την ιδιοκτήτρια Εθνική Leasing στο πλαίσιο του γενικότερου «ξεκαθαρίσματος» που έχει ξεκινήσει κι επιχειρείται αυτή την περίοδο από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και όχι μόνο, όσον αφορά μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα, είτε πρόκειται για μεγάλα κτίρια καταστημάτων αλυσίδων που έβαλαν «λουκέτο», είτε ακόμη και για γραφειακούς χώρους «προβληματικών» εταιρειών, τα οποία θα μπορούσαν τώρα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον από πλευράς ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι εκτός από το συγκεκριμένο ακίνητο, η Eθνική Leasing έχει αναρτήσει πωλητήρια και σε μία σειρά άλλων επαγγελματικών κτιρίων ανά την Ελλάδα, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει επίσης οι όμιλοι Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, που επίσης έχουν αναρτήσει πωλητήρια στα πιο «πρωτακλασάτα» ακίνητα, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία τους ανά την Ελλάδα.
Ενδεικτικά για το συγκεκριμένο ακίνητο επί της οδού Τσιμισκή 64, οκτώ ορόφων με διατηρητέα όψη, προ διετίας είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους του λιανεμπορίου, εγχώριους (βλ. FF Group) αλλά και μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού, ωστόσο οι διαδικασίες πώλησης δεν είχαν προχωρήσει δεδομένου και του αρνητικού κλίματος συνολικά στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων.
Το πολυώροφο πολυκατάστημα της Τσιμισκή στέγαζε το πολυκατάστημα της γνωστής αλυσίδας από τις αρχές του 2000 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ''φιλέτα'' της πόλης, πολύ περισσότερο από την στιγμή όπου στην ευρύτερη περιοχή φιλοξενούνται μεγάλα εμπορικά ονόματα.
πηγή


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη