9 στις 10 Ελληνικές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας τους-Ποιοι είναι οι λόγοι

Δυστυχώς, 9 στις 10 επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας τους, ενώ οι πλειονότητά τους δεν έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 18 μήνες, από την έναρξη της δραστηριότητάς τους. Δηλαδή, μέσα σε 5 χρόνια, το 90% των νέων επιχειρήσεων (start-up) τίθεται εκτός αγοράς.

Ορισμένοι από τους λόγους που οδηγούν τις επιχειρήσεις στην αποτυχία είναι οι παρακάτω:
Λανθασμένες επαγγελματικές συνεργασίες
Έλλειψη επιχειρηματικού σχεδίου / Λανθασμένο επιχειρηματικό σχέδιο
Λανθασμένη κοστολόγηση
Λανθασμένη εκτίμηση κεφαλαιακών αναγκών

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σκέφτονται να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή όταν έχουν ήδη ιδρύσει μια, το τελευταίο πράγμα που λαμβάνουν υπόψη είναι να έχουν στο πλευρό τους έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Ο λόγος πιθανότατα είναι η υψηλή αμοιβή που πιστεύουν ότι θα χρεώσει ο εξειδικευμένος επαγγελματίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Ισχύει όμως αυτό;

Για παράδειγμα, θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν συμβουλευτεί κανείς δικηγόρο σχετικά με κάποιο συμφωνητικό, ακόμα και αν πρόκειται για το μισθωτήριο της επαγγελματικής έδρας του; Οι περισσότεροι επιλέγουν το προτυπωμένο έντυπο από ένα βιβλιοπωλείο ή ακόμα και από το περίπτερο. Όταν όμως έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουν ζητήματα ζημιών/επισκευών του ακινήτου, αυξήσεις ενοικίου που ζητάει ο ιδιοκτήτης ή ακόμα και την περίπτωση της έξωσης, τότε θα επισκεφτούν τον εξειδικευμένο επαγγελματία για να ζητήσουν βοήθεια. Τότε όμως θα είναι ίσως αργά, καθώς θα έχουν δεσμευτεί από τους όρους του σχετικού μισθωτηρίου συμβολαίου που έχουν ήδη υπογράψει.

Ορισμένοι θα ενοικιάσουν έναν χώρο, θα δώσουν τη σχετική προκαταβολή και εγγύηση ενοικίου, και θα αποδεχτούν από το σύστημα taxisnet.gr το μισθωτήριο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη τους. Όλα αυτά, χωρίς φυσικά να έχουν συμβουλευτεί έναν εξειδικευμένο συνεργάτη που αναλαμβάνει την έκδοση αδειών, για παράδειγμα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το αποτέλεσμα θα είναι, εάν δυστυχώς το ακίνητο δεν δικαιούται να λάβει τη σχετική άδεια, να μην μπορεί εν τέλει να λειτουργήσει.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Ο επαγγελματίας λογιστής, φροντίζει να είστε ξένοιαστοι και ενήμεροι σε ότι αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις, πράγμα που συνεπάγεται ότι έχει πλήρη και σαφή γνώση της φορολογικής, της λογιστικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας (π.χ. τήρηση βιβλίων σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα).

Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρική μορφή που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Επιπρόσθετα, θα μπορούσε να σας συμβουλέψει για τους κινδύνους και τις φορολογικές διαφορές που ενέχουν οι διαφορετικές εταιρικές μορφές.

Μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την κοστολόγηση των παρεχόμενων προϊόντων, υπηρεσιών ή εμπορευμάτων σας.

Οι παραπάνω πληροφορίες, θα σας δώσουν τους πυλώνες, μέσα στους οποίους μπορείτε να κινηθείτε, ώστε να δημιουργήσετε ή να μεταβάλετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Ένα σωστό επιχειρηματικό σχέδιο αποτελεί πανίσχυρο εργαλείο για τη χρηματοδότηση σας από τις τράπεζες.

Για παράδειγμα, με τη βοήθεια ενός καταρτισμένου και ενημερωμένου λογιστή με εξειδίκευση στην κοστολόγηση, μπορείτε να απαντήσετε σε καίρια ερωτήματα, όπως:
Πόσο πρέπει να πουλήσετε το προϊόν σας για να έχετε κέρδος και να είστε παράλληλα και ανταγωνιστικοί;
Πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος της επιχείρησής σας στο ελάχιστο δυνατό;

Η παροχή απαντήσεων και συμβουλών σε όλα τα παραπάνω, καθώς και ο σχολαστικός έλεγχος του κοστολογίου, είναι μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός λογιστή με εξειδικευμένες γνώσεις κοστολόγησης.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ/ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ, ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ
Η σωστή διαχείριση των κεφαλαίων σας, όπως και οι καταστάσεις ταμειακών ροών μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την οικονομική ασφυξία. Ειδικά αν είστε νέοι στον επαγγελματικό στίβο, είναι σημαντική η σωστή διαχείριση, ώστε να ανθίσει η επιχείρησή σας.

Ακόμα και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα απαιτούν σωστό χειρισμό και τεχνική υποστήριξη ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα. Με έναν καταρτισμένο λογιστή, οι πόρτες ανοίγουν για όσους επιχειρηματίες έχουν αποφασίσει να επιτύχουν και να ενταχθούν στο 10% των επιχειρήσεων, που απολαμβάνει σημαντικό μερίδιο της πίτας. Παρόλα αυτά τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα δεν πρέπει να αποτελούν πανάκεια και αυτοσκοπό για τον επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά και να αφιερώσει χρόνο στην επιχείρηση του, ούτως ώστε να λάβει τη χρηματοδότηση.

ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν βασιζόμενοι στην καλοτυχία τους. Η συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση από έμπειρους σε ασφαλιστικά, φορολογικά και λογιστικά ζητήματα, μπορεί να προφυλάξει την επιχείρησή σας και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία (π.χ. διαχείριση επενδυτικών σχεδίων, χρηματοδότηση, κτλ.) και να αναπτυχθείτε, αποφεύγοντας λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά.

Με λίγα λόγια, ο λογιστής σας θα σας δείξει πώς να βρίσκετε τη σημασία και την ουσία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς. Θα σας προτείνει λύσεις και ιδέες για την ομαλότερη –και πιο επικερδή– λειτουργία της επιχείρησής σας. Θα σας συστήσει ή θα σας δείξει που μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες συνεργάτες. Αν οι άλλοι βλέπουν τα όνειρά τους να ξεθωριάζουν, εσείς, αδιαμφισβήτητα, μπορείτε να τους δώσετε το χρώμα που θέλετε, με τον σωστό συνεργάτη δίπλα σας.

Εάν λοιπόν έχετε ήδη μια επιχείρηση ή σκέφτεστε να ιδρύσετε μια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Δρ. Χατζηχρήστος Δ. Χρήστος
drcc.eu

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: 9 στις 10 Ελληνικές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας τους-Ποιοι είναι οι λόγοι
9 στις 10 Ελληνικές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας τους-Ποιοι είναι οι λόγοι
https://1.bp.blogspot.com/-qIXxQxlLmCA/WAiSxi07xmI/AAAAAAAAnoM/Pc96YidTMRg8LnJlcOeADuQjmwQkPZBqQCLcB/s640/%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25AE%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-qIXxQxlLmCA/WAiSxi07xmI/AAAAAAAAnoM/Pc96YidTMRg8LnJlcOeADuQjmwQkPZBqQCLcB/s72-c/%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25AE%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/10/9-10-5.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/10/9-10-5.html
true
65558835043622369
UTF-8
ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ By ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request Back Home ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΜΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ $$1$$ minutes ago 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ $$1$$ hours ago ΧΘΕΣ $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΚΑΝ Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy