Ποιοι ετοιμάζονται να "αντικαταστήσουν" τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη ;;


Μετά το κίνημα Ωτοστόπ, άλλη μια πρωτοβουλία ήρθε να ταράξει τα νερά στον τρόπο που μετακινούνται οι Θεσσαλονικείς στην πόλη.
Η νέα κίνηση με την ονομασία «Thess Carpooling» έχει ως στόχο να προωθήσει τον συνεπιβατισμό, γνωστό και ως carpooling, η λογική του οποίου είναι άτομα τα οποία πηγαίνουν προς μια κοινή κατεύθυνση να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητο.
Για να το πετύχει αυτό, ο Γιώργος Νικολάου, ένας εκ των δύο υπευθύνων της πρωτοβουλίας, δημιούργησε ένα group στο Facebook στο οποίο εξηγεί τι είναι ο συνεπιβατισμός και ποια τα οφέλη του και καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.
Επόμενο βήμα είναι μόλις η ομάδα συγκεντρώσει έναν επαρκή αριθμό μελών, οι συμμετέχοντες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μαζικά την εφαρμογή για smartphones HopIn, μια δημιουργία Ελλήνων για τον συνεπιβατισμό η οποία φέρνει σε επαφή οδηγούς και τους επιβάτες που θέλουν να μεταβούν στο ίδιο σημείο και να μοιραστούν το όχημα μετακίνησης.
«Η εφαρμογή HopIn είναι αρκετά λειτουργική αλλά αυτή τη στιγμή δεν την χρησιμοποιούν πολλοί και άρα δεν έχει πολλά δρομολόγια. Χρειάζεται να συγκεντρωθούμε τουλάχιστον 2.000 με 2.500 άτομα, που θα τη χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα, ώστε να γίνει λειτουργική και να μπορεί να εξυπηρετηθεί κόσμος που ακολουθεί διαφορετικά πορείες» δήλωσε στη Voria.gr ο Γιώργος Νικολάου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν συγκεντρωθεί ο επιθυμητός αριθμός, θα τεθεί μια επίσημη ημερομηνία έναρξης ταυτόχρονης χρήσης της εφαρμογής.
«Αν μπορούσαν να εξυπηρετούνται κάποιες λίγες ή αρκετές χιλιάδες κόσμου με το carpooling κάθε μέρα, αυτό θα μείωνε και την κίνηση των αυτοκινήτων και τη συμφόρηση στα λεωφορεία αλλά θα βοηθούσε και από άποψη καυσαερίου και κόστους μετακίνησης για τον καθένα» είπε.
Ωστόσο αρκετοί είναι και αυτοί που ενώ θέλουν να συμμετέχουν έχουν κάποιες επιφυλάξεις. Οι βασικότερες επιφυλάξεις αφορούν τα θέματα ασφάλειας αλλά και πρακτικά ζητήματα όπως το πού θα δώσουν ραντεβού ή τι θα γίνει αν κάποιος από τους δύο αργήσει, αναφέρει ο κ. Νικολάου, ο οποίος απαντάει σε αυτού του είδους τα ερωτήματα με αναρτήσεις του στο group.
Ο ίδιος εξομολογείται ότι είχε για καιρό αυτή την ιδέα αλλά μόλις είδε την ανταπόκριση του κόσμου για το κίνημα Ωτοστόπ, σκέφτηκε πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κοινού που ενδιαφέρεται για έναν εναλλακτικό και ευέλικτο τρόπο μετακίνησης, όπως το carpooling. 
Πηγή: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη