Δεν προλάβαινε να τους μαζεύει η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο !!!

Με γνώμονα την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού, με εποχούμενες περιπολίες που πραγματοποιούν πληρώματα περιπολικών και αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και “Ζ”.

Κατά το τελευταίο 24ωρο της Κυριακής 23/10,  περιπολούντες δικυκλιστές αστυνομικοί συνέλαβαν δέκα (10) άτομα και συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες (22-10-2016), στην περιοχή των Συκεών, συνέλαβαν δύο νεαρούς ημεδαπούς, καθώς σε έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (35) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου κι ένα μαχαίρι, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών κατείχε μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Αργότερα την ίδια ημέρα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν τρία ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Αστυνομικοί ομάδας “Ζ”, απογευματινές ώρες χθες, συνέλαβαν δύο νεαρές γυναίκες, διότι αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα από εμπορικά καταστήματα του κέντρου πόλης.
Βραδινές ώρες χθες, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη νεαρός αλλοδαπός, διότι κατείχε (174) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Την 22-10-2016, πρωινές ώρες, συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (3) καταδικαστικές αποφάσεις, για παράνομη οπλοφορία.
Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνέλαβαν 24χρονο ομογενή, διότι κατείχε κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία, σύμφωνα με δήλωσή του, αγόρασε σε προγενέστερο χρόνο έναντι μικρού χρηματικού ποσού.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατά το 24ωρο του Σαββάτου 22/10, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

(10) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
(5) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μία (1) συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και μία (1) απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών και (19) μηνών και χρηματική ποινή (6.700) ευρώ, για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
(1) άτομο για υπεξαίρεση.
(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών .
· (1) άτομο για απόπειρα απάτης. Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (21-10-2016), άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά 60χρονο ημεδαπό και παριστάνοντας ψευδώς τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι υπαίτιο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ενώ απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού για την αποφυγή ποινικής διαδικασίας. Επίσης, έτερη συνεργός του, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ¨υποτιθέμενου¨ αστυνομικού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Άνω Πόλης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Επιπλέον, κατά το περασμένο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τον εντοπισμό παράνομα εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων, κατά τους οποίους βεβαιώσαν συνολικά (4) παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη