Πλειστηριασμοί σπιτιών στη Θεσσαλονίκη- Λαϊκή οργή και «ξύλο» με τα ΜΑΤ στα δικαστήρια

Η λέξη «ένταση» είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που, επικράτησε, σήμερα, έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, με τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στους πλειστηριασμούς, να λαμβάνουν πλέον τη μορφή κινήματος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που βρισκόταν ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους.
 Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για τον συλληφθέντα. 

Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Και αυτό, όπως τόνισαν, έγινε με εντολή  του εισαγγελέα, προκειμένου να μην επαναληφθούν όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν είχε προγραμματισθεί να βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία, ένα διαμέρισμα 80 τ.μ., εξαμελούς οικογένειας. 

Όμως λογάριαζαν χωρίς την αντίδραση του πλήθους, το οποίο επιχείρησε ξαφνική «έφοδο» εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με μπουνιές, κλωτσιές και αντικείμενα, να προσγειώνονται πάνω σε... αστυνομικές ασπίδες και κράνη.  
Η αντίδραση των πολιτών και η αντιπαράθεση με τους άνδρες των ΜΑΤ λίγο έλειψε να λάβει τη μορφή γενικευμένης σύγκρουσης
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι πλειστηριασμοί
Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη, υπήρξαν στα Ειρηνοδικεία Αττικής δεκάδες πλειστηριασμοί και η καθημερινή ροή συνεχίζεται ακάθεκτη. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περιοχές όπου οι πλειστηριασμοί προχώρησαν δεν ήταν ακριβές, όπως επικοινωνούσε για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας η κυβέρνηση. Μια ανάγνωση στη σχετική λίστα των πλειστηριασμών εντός Αττικής και Νήσων αποδεικνύει ότι 28 εξ αυτών αφορούσαν το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όμως τρεις έγιναν στο «εργατικό» Λαύριο, δύο στη Νέα Ιωνία, τέσσερις στον Μαραθώνα, έξι στο Κορωπί καθώς και σε περιοχές όπως το Ιλιον, η Νίκαια, τα Μέγαρα, το Χαλάνδρι, ο Πειραιάς, οι Σπέτσες.

Σήμερα, ήταν προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί, μόνο από τα ειρηνοδικεία της Αττικής 25 ακίνητα. Πέντε από αυτά αποτελούν πρώτες κατοικίες. Η μία από αυτές, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας βγαίνει στο σφυρί για οφειλή περίπου 26.500 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη