Απαντούν με νέα κινητοποίηση από εβδομάδα οι εργαζόμενοι, χωρίς λεωφορεία κινδυνεύει να μείνει και πάλι η πόλη



Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για νέο γύρο κινητοποιήσεων. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις εκπροσώπων του ΟΑΣΘ.
Την ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να ρυθμιστούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό στις 12/10 θα κλείσουν δύο μήνες απλήρωτοι. 
«Αν δεν πληρωθούμε μέχρι τις 12/10, ημερομηνία κατά την οποία κάθε μήνα κατατίθενται οι μισθοί στους εργαζόμενους, δεν αποκλείεται να τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο και να ξεκινήσουμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων» προειδοποίησε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης και πρόσθεσε ότι οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων δεν λαμβάνουν ικανοποίηση με το να απέχουν από την εργασία τους. «Αλλά, είναι ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας» τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε: 
«Ας εφαρμόσει το ελληνικό Δημόσιο το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, το οποίο, μεταξύ άλλων, αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Εάν και όταν γίνει αυτό, θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι».

Τέλος της εβδομάδας αναμένεται η νέα τριμερής συνάντηση
Ύστερα από τα διευκρινιστικά στοιχεία που απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τα μέλη της διοίκησης του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του Οργανισμού εκτιμά ότι προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου στην Αθήνα η τριμερής επιτροπή που συστήθηκε για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει οφειλές στον ΟΑΣΘ το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδημητική». Ειδικότερα είχε αναφέρει: «Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος΅ με χαμηλούς τόνους και όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν σαφή τη διάθεσή τους να εντοπιστούν τα ζητήματα και να βρεθούν οι λύσεις αναφορικά με τις οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη