Εικόνες ζούγκλας το τελευταίο 48ωρο στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε πάσης φύσεως αδικήματα, κατά το τελευταίο 48ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Αναλυτικότερα:
- Συνελήφθη, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, χθες (12-11-2016), στην περιοχή της Πολίχνης, 44χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απόπειρας ληστείας», «Αντίστασης» και παράβασης του «Νόμου περί όπλων».
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, εισήλθε μεσημβρινές ώρες της 12-11-2016, σε σούπερ μάρκετ και με την απειλή μακρύκαννου αεροβόλου όπλου, ζήτησε από υπάλληλο, να ανοίξει το ταμείο του καταστήματος. Ο ανωτέρω αστυνομικός, που αντιλήφθηκε το συμβάν, κινήθηκε προς τον 44χρονο, επιτυγχάνοντας τον να ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει, παρά τη σθεναρή του αντίσταση, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς ομάδας «Ζ».
- Συνελήφθη, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της 11-11-2016, στο κέντρο της πόλης, 42χρονη ομογενής, η οποία αφαίρεσε από κατάστημα, μία τσάντα. Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι η συλληφθείσα, αφαίρεσε, νωρίτερα την ίδια ημέρα, από δύο ακόμη καταστήματα, τσάντες και παπούτσια.
- Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωνίας – Καλλιθέας, πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2016, στα Διαβατά, 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε στην οικία 39χρονης, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε. Επιπλέον προέκυψε ότι, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούν (3) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (3) μηνών και (15) ημερών, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
- Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 12-11-2016, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 24χρονη αλλοδαπή, η οποία, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από την κατοχή ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ότι η συλληφθείσα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από την κατοχή γυναίκας, που βρισκόταν εντός καταστήματος, ένα πορτοφόλι, που περιείχε (50) ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα.
Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων , στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. 

Συγκεκριμένα:
- Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ομογενούς, ο οποίος μεσημβρινές ώρες της 10-11-2016, αφαίρεσε, με τη χρήση σωματικής βίας, από ηλικιωμένη, δύο χρυσές αλυσίδες και ένα δαχτυλίδι.
- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 17χρονου αλλοδαπού, καθώς, το Φεβρουάριο του 2015, στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε, μαζί με συνεργό του, με τη χρήση σωματικής βίας, από 25χρονο, το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
- Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος 34χρονου ομογενούς, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 11-11-2016, αφαίρεσε σταθμευμένο μοτοποδήλατο, το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη