ΤΩΡΑ- Κουκουλοφόροι καίνε και ρημάζουν όλη τη χώρα, με την αστυνομία, με εντολή της Κυβέρνησης, να παρακολουθεί...αμέριμνη !!!


Κουκουλοφόροι έκαψαν την ελληνική σημαία στο Πολυτεχνείο
Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ - Ταραξίες πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς και βάζουν φωτιές σε κάδους
 - Οι κουκουλοφόροι που είχαν κάνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο καταστρέφουν θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ
Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς οι νεαροί που λίγο μετά τις έξι το απόγευμα είχαν αρχίσει  να στήνουν οδοφράγματα με θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα που έβγαλαν έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, πλέον εκσφενδονίζουν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή. Πριν από λίγα λεπτά νεαροί βεβήλωσαν με συνθήματα,  έσκισαν, ποδοπάτησαν και εν τέλει έκαψαν μια ελληνική σημαία.

Ήδη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος έχει δώσει άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.
Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής.
Καθώς  η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία ολοκληρωνόταν και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρυνόταν, οι ομάδες των νεαρών που είχαν καταλάβει το κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου έκαναν ξεκάθαρο ότι είχαν διάθεση να προκαλέσουν επεισόδια. Αυτή η διάθεση ήταν απολύτως γνωστή στην αστυνομία, που φαίνεται ότι ακολουθεί το δόγμα «αφήστε την πόλη να λειτουργήσει και κάντε ό,τι θέλετε στα Εξάρχεια».
Κατ΄ουσίαν ο σχεδιασμός των μέτρων είναι τέτοιος ώστε να μην επιτραπούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία και να αφεθούν οι κουκουλοφόροι «να εκτονωθούν» στα Εξάρχεια. Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται αποδεκτός ο χαρακτήρας του γκέτο για την περιοχή.
Η αρχή έγινε με ομάδα περίπου εκατό κουκουλοφόρων που έστησαν τα οδοφράγματα. Ήδη, από νωρίτερα το μεσημέρι, η περιοχή των Εξαρχείων μύριζε «μπαρούτι», ενώ ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε βαν που μετέφερε ασπίδες και κράνη για τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών αριθμούσε περίπου 700 άτομα που περίπου στις επτά το απόγευμα πέρασε μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα Εξάρχεια, υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, υπηρετώντας το σχεδιασμό να μην επιτραπεί να δημιουργηθούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ταραξίες στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόθεση της ΕΛΑΣ είναι «να λειτουργήσει η υπόλοιπη πόλη και να ανοίξουν κανονικά οι δρόμοι».
Υπενθυμίζεται ότι ομάδες νεαρών είχαν παραμείνει μέσα στο ιστορικό κτίριο, έχοντας καταλάβει το κτίριο Γκίνη και έτσι οι πύλες του ΕΜΠ παρέμειναν ανοικτές. Πλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο, φωτιές και βροχή από μολότοφ, ενώ η αστυνομία απαντά με χημικά.
Πεδίο μάχης το κέντρο της Πάτρας, σοβαρά επεισόδια στα Χανιά, ένταση και ζημιές σε Βόλο και Ηράκλειο, δακρυγόνα και τραυματισμοί στα Γιάννενα
Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας.
Όμως, τις τελευταίες ώρες σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται σε αρκετές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Πάτρας, ενώ στα Γιάννενα η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τραυματίσθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων. Αντιεξουσιαστές έχουν προκαλέσει ζημιές στο κέντρο του Βόλου, ενώ αντίστοιχη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στο Ηράκλειο. Σοβαρότερα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο των Χανίων.

Στη Θεσσαλονίκη
 Αρχικά, επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ από αναρχικούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Μερικές δεκάδες ανθρώπων άρχισαν να καταστρέφουν τα πεζοδρόμια στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και να εκτοξεύουν μολότοφ και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τους αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησαν ένα καμαράκι του ΟΑΣΘ.
Τα επεισόδια από την Εγνατία μεταφέρθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου, στις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν βρει καταφύγιο οι αντιεξουσιαστές, πετώντας βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.
Οι τελευταίοι εκτοξεύουν χημικά και δακρυγόνα προς τους αντιεξουσιαστές, προκειμένου να τους περιορίσουν σε έναν χώρο και να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπισή τους.
Από τις βόμβες μολότοφ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ έχουν μπει φωτιές σε πολλούς κάδους σκουπιδιών σε διάφορα σημεία.
Νωρίτερα, σε συμβολικό κάψιμο της αμερικανικής σημαίας προχώρησαν οι διαδηλωτές στην πορεία που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο των τραγικών γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973, στο Πολυτεχνείο.
Περισσότεροι από 4.000 πολίτες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ,  αλλά και κατά του φασισμού και της χούντας.
Στην ίδια πορεία συμμετέχουν μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του ΠΑΜΕ, και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να διαδηλώσουν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, ακολουθεί αποκομμένη η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία οι υπόλοιποι διαδηλωτές δεν επιθυμούσαν στην πορεία τους. Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη.
Νωρίτερα επικράτησε τεταμένη στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα, ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στο μνημείο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνική Σχολή.
Συγκεκριμένα, άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμπόδισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι. Μάλιστα, υπήρξε και ένταση με σπρωξίματα και αψιμαχίες.
Πάτρα
Πανικός επικρατεί στο κέντρο της πόλης με τους πολίτες να τρέχουν για να σωθούν αφού έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης με αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά πάντων.
Όπως μεταδίδει το tempo24,  η Αστυνομία είναι απούσα από τα επεισόδια σε ένα σημείο της πόλης, με μεγάλη κίνηση ενώ νωρίτερα  προηγήθηκαν μολότοφ στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.
Οδοφράγματα με κάδους να φλέγονται έχουν στηθεί στην Κανακάρη ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00 άρχισαν να μπαίνουν άτομα με πέτρες στην πορεία για το Πολυτεχνείο που ξεκίνησε από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα.
 Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 συλλήψεις μέχρι στιγμής και ανάγκασαν τους νεαρούς τραπούν σε φυγή προς την πλατεία Όλγας.

Κρήτη
Ένταση και ζημιές είχαμε πριν από λίγο και στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν άγνωστοι δράστες, στη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε τραπεζικό κατάστημα και στις τζαμαρίες καταστημάτων.
Περίπου 600 ήταν η μία πορεία αριστερών οργανώσεων μαζί με ομάδα αντιεξουσιαστών. Στο ύψος των δικαστηρίων άγνωστοι δράστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέταξαν πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν δυο τζαμαρίες καταστημάτων ενώ έγραψαν συνθήματα και πέταξαν και μπογιές.
Ωστόσο, δεν έγιναν συλλήψεις ενώ την πορεία ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: ΤΩΡΑ- Κουκουλοφόροι καίνε και ρημάζουν όλη τη χώρα, με την αστυνομία, με εντολή της Κυβέρνησης, να παρακολουθεί...αμέριμνη !!!
ΤΩΡΑ- Κουκουλοφόροι καίνε και ρημάζουν όλη τη χώρα, με την αστυνομία, με εντολή της Κυβέρνησης, να παρακολουθεί...αμέριμνη !!!
https://4.bp.blogspot.com/-IQfxcqRBJDs/WC4KFK7ahhI/AAAAAAAApUU/Ib7sFI53QkYT3NGDowyAMO7IA7ZDlUkwQCLcB/s640/srttut.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-IQfxcqRBJDs/WC4KFK7ahhI/AAAAAAAApUU/Ib7sFI53QkYT3NGDowyAMO7IA7ZDlUkwQCLcB/s72-c/srttut.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2016/11/blog-post_511.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2016/11/blog-post_511.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy