"Χριστουγεννιάτικο χωριό" θα στηθεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη-Οι εκδηλώσεις, τα σπίτια, τα παιχνίδια και το...κόστος τους

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει στην περιοχή της Τούμπας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να τονώσει την αγορά της περιοχής και να δημιουργήσει γιορτινό κλίμα και σε περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης. 
Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του Συλλόγου για την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, σημείωσε: “Η Τούμπα έχει μια μεγάλη και συμπαγή αγορά που παρά τα επτά χρόνια της κρίσης, κρατάει. Πηγαίνουμε εκεί σ’ αυτές τις γιορτές γιατί δεν θέλουμε να πληγεί η αγορά και στη συνέχεια να πηγαίνουμε και να δίνουμε ασπιρίνες. Μακάρι να είχαμε την οικονομική δυνατότητα και τις δυνάμεις για να πάμε και σε άλλες γειτονιές της πόλης”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχωρά στη μίσθωση χώρου γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, έναντι 1000 ευρώ.
 Εκεί θα στηθεί το σπίτι του Αη Βασίλη, 70 τ.μ., το ταχυδρομείο, η φάτνη, το έλκηθρο, το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο και το λούνα παρκ. Θα στηθούν επίσης πάγκοι με ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα είδη και χειροποίητα κοσμήματα, ενώ 15 ξύλινα σπιτάκια θα παραχωρηθούν στις προξενικές αρχές της πόλης για να παρουσιαστούν “γεύσεις του κόσμου”.

Ευπαθείς ομάδες και σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε σταντ που θα τοποθετηθούν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο, ενώ σχήματα της πόλης θα “ντύνουν” μουσικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Η γενική είσοδος θα είναι δωρεάν, ωστόσο, η χρήση των παιχνιδιών που θα τοποθετηθούν στον χώρο θα χρεώνεται δύο ή τρία ευρώ το καθένα. “Αυτό που θέλουμε είναι να στρέψουμε τα βλέμματα της πόλης και στη συγκεκριμένη περιοχή. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να το κάνουμε. Η είσοδος στον χώρο θα είναι δωρεάν για να μπορεί να έρθει ακόμη και κάποιος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Ωστόσο, τα παιχνίδια θα έχουν ένα κόστος, για να καλύψουν τα έξοδά τους και οι επαγγελματίες που θα ανταποκριθούν” τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη