"Ντου" της Αστυνομίας, σε καφέ στο κέντρο της πόλης, έπιασε συμμορία ολόκληρη, με απίστευτα ευρήματα !!

Δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού σε καφενείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχαν συστήσει τα μέλη συμμορίας, αποκάλυψε η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 56, 55, 49 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου που αφορά στη Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, Νομοθεσίας σχετικά με φοροδιαφυγή και Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της παραπάνω Υπηρεσίας, απογευματινές ώρες χθες (06-11-2016), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας των 56χρονου και 55χρονου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνδεδεμένου με εκτυπωτή, από τον οποίο διεξαγόταν παράνομος στοιχηματισμός μέσω δύο διαδικτυακών εταιρειών στοιχηματισμού, από τον 49χρονο και τον 58χρονο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, μαζί με 63χρονο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, τα τελευταία δύο έτη, ενεργώντας ως ομάδα – συμμορία, συνέστησαν επίγειο δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες, παραλάμβαναν χρηματικά ποσά από πελάτες – θαμώνες, με σκοπό τη διενέργεια στοιχηματισμού για λογαριασμό τους, ο οποίος πραγματοποιούταν, μέσω των παραπάνω διαδικτυακών εταιρειών και με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που παρείχε ο 63χρονος. Έπειτα από επικοινωνία με διαχειριστές των στοιχηματικών ιστοσελίδων, πίστωναν στους λογαριασμούς τους μονάδες πονταρίσματος, χωρίς να προβαίνουν στην προβλεπόμενη διαδικασία κατάθεσης των ανάλογων χρηματικών ποσών μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με συνέπεια να προκύπτουν ανακριβή οικονομικά και φορολογικά στοιχεία.
Από την εξέταση των ανωτέρω λογαριασμών στις εταιρείες στοιχηματισμού, διαπιστώθηκε η διακίνηση συνολικού χρηματικού ποσού ύψους (51.810,72) ευρώ κατά το τελευταίο επτάμηνο.
Τέλος, στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους (39,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη