Αλλάζει όψη το κέντρο της Θεσσαλονίκης- Που θα γίνουν πεζοδρομήσεις και έργα, όπως υπόσχονται

Στην αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης στοχεύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με μια σειρά από έργα που θα αρχίσουν στα τέλη του χρόνου και θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2017, τα οποία θα συνδυάζουν την αστική ανάπλαση με την ανάπτυξη του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, ενώ παράλληλα θα αναδείξουν σπουδαία κτίρια και μνημεία.
Οπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, τα έργα αρχικά αφορούν αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις ήπιας κυκλοφορίας που θα αναδείξουν χωροταξικά ένα ευρύ τμήμα της πόλης από τα τείχη, την περιοχή από τον Άγιο Δημήτριο και την Ευαγγελίστρια μέχρι και την οδό Συγγρού.
«Από τα τέλη του έτους θα έχουμε ένα πλέγμα έργων που θα υλοποιηθούν. Το πρώτο -που δεν είναι ακριβώς στον πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου αλλά έχει μεγάλη σημασία – είναι η οδός Κάστρων, η οποία είναι στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.
Υπάρχει ένα υπέροχο κτίριο, εργοστάσιο, το οποίο θα γίνει μουσείο από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων. Ο πολύς κόσμος δεν το ξέρει αλλά με την ανάπλαση που θα κάνουμε κατά μήκος των τειχών, και πίσω από τον Άγιο Δημήτριο θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία ιστορική διαδρομή και έναν τουριστικό περίπατο», σημειώνει.
Η οδός Αποστόλου Παύλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας δρόμος μέχρι και την Ροτόντα, όπως και οι περιοχές γύρω από το μνημείο, ενώ ανάλογες αναμορφώσεις θα εκτελεστούν στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου κοντά στο Εργατικό Κέντρο.
Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δίνεται έμφαση στην απομάκρυνση του ΙΧ αυτοκινήτου από το εμπορικό κέντρο μεταξύ Βασιλέως Ηρακλείου και Αγίου Μηνά, με εξαίρεση τη στάθμευση των κατοίκων και τη διέλευση των οχημάτων που κάνουν φορτοεκφορτώσεις όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Παππάς ανέφερε και τα σημεία της πόλης που θα αναβαθμιστούν το επόμενο διάστημα: «Η Μοδιάνο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μιλάμε όμως και για το Καπάνι, τη Στοά Βλάλη, για τη Στοά του Αγίου Μηνά, την περιοχή στη Βενιζέλου με τα αρχαία, τον Σταθμό Βενιζέλου και γύρω από το Καραβάν Σεράϊ και το Αλκαζάρ. Όλος αυτός ο πλούτος πρέπει να αναπτυχθεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη