Γλέντι στη Θεσσαλονίκη σήμερα, με μουσικές, σουβλάκια, κρασί, τσικουδιά και ...κάστανα !!!

Κάστανα, σουβλάκια, τσικουδιά και κρασί σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στην 33η Γιορτή Κάστανου! 
Ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ» & ο Όμιλος Φίλων Καστάνου και Ελαιολάδου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 33η χρονιά την Γιορτή Κρητικού Κάστανου .
Η Γιορτή Καστάνου θα λάβει χώρα και φέτος στο Κρυονέρι - Τέρμα Διαγόρα προς τον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του 20ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας, σήμερα και ώρα 13.30.
Εκτός από το παραδοσιακό ψήσιμο των κάστανων, θα διατίθενται κρητικό ελαιόλαδο προς δόκιμη, πιλάφι, σουβλάκια, τσικουδιά και κρητικό κρασί.
Αρκετοί καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με λύρες, λαούτα, βιολί, νταουλάκι, κιθάρες, μαντολίνα, στα μονοπάτια της Παραδοσιακής Κρητικής μουσικής ενώ μια χορευτική ομάδα της «Ιδαίας» θα παρουσιάσει χορούς από όλη την Κρήτη.
Εννοείται ότι θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο ως το βράδυ, και η παιδική χαρά θα είναι στη διάθεση των μικρών μας φίλων.
Στις 13.30, πριν ξεκινήσει το γλέντι, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες Πεσόντες στη Μακεδονία, προεξέχοντος του πατέρα Ευτύχιου, στο παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη