Καταστροφικό το καλοκαίρι του 2017, για Χαλκιδική Πιερία και Θεσσαλονίκη

Οι αεροπορικές εταιρίες μειώνουν πτήσεις στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2017 
Άμεση λύση μέσα στην εβδομάδα από τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη ζητούν οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Μακεδονία, που οδηγεί τις αεροπορικές να μειώσουν τα δρομολόγιά τους για τη θερινή σεζόν του 2017.
«Η λύση από τον Χρήστο Σπίρτζη πρέπει να δοθεί μέσα στην εβδομάδα», σχολιάζει o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σε συνέχεια της γνωστοποίησης από πλευράς της Ryanair ότι προτίθεται να μειώσει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας. 
Εκτός από την ιρλανδική low cost αεροπορική, η οποία μετέφερε το 2016 από και προς τη Θεσσαλονίκη 1,6 εκατ. επιβάτες (και πλέον υπολογίζει το 2017 ότι ο αριθμός θα φθάσει το 1,5 εκατ. επιβάτες έναντι του αρχικού στόχου που είχε τεθεί μόλις το Σεπτέμβριο για 1,9 εκατ. επιβάτες σε συνέχεια της προσθήκης τεσσάρων νέων δρομολογίων του εξωτερικού), αντίστοιχες μειώσεις πτήσεων από το Μακεδονία προγραμματίζουν και άλλες αεροπορικές όπως η British Airways, η Jet2 κ.α.

Οι τουριστικοί φορείς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ήδη από την περασμένη εβδομάδα για το καλοκαίρι του 2017 λόγω του χρονοδιαγράμματος των έργων στο Μακεδονία μέσα στη θερινή σεζόν, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη να δηλώνει ότι το Μακεδονία κινδυνεύει να χάσει το 30% των πτήσεων 2017 λόγω των έργων στον αεροδιάδρομο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο να κάνει λόγο για μείωση των αφίξεων στη Χαλκιδική, που μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 40%.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στις 25/11 για τα έργα του μετρό, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα για τις αφίξεις στο ''Μακεδονία'', αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης μέρους των εργασιών, μετά το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου του 2017, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.
Ωστόσο, παρέπεμψε για τις οριστικές αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο το ζήτημα, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, περίοδος ωστόσο, η οποία, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ...μακρά στη Ryanair.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη