ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!! Η μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς !!!

Με την υπογραφή απογόνων της Μπουμπουλίνας το σόου πυροτεχνημάτων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς
Στην πλατεία Αριστοτέλους θα οργανωθεί γιορτή με μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς και ακροβάτες
Απόγονοι της Μπουμπουλίνας και κάτοχοι σειράς διακρίσεων σε παγκόσμιους διαγωνισμούς είναι ο Παύλος και ο Φίλιππος Νάνος, τα δύο αδέλφια από τις Σπέτσες, τα οποία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αναλάβουν να φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.
Από μια πλωτή εξέδρα που θα στηθεί στα νερά του Θερμαϊκού, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, οι δύο πυροτέχνες θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό σόου, διάρκειας οκτώ λεπτών, υποσχόμενοι να εντυπωσιάσουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη κατά την περίοδο των εορτών.
Ο Παύλος και ο Φίλιππος Νάνος σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης σε έναν καμβά ζωγραφικής με τα έντονα χρώματα, το φως και τις πρωτότυπες συνθέσεις. «Θα παρουσιάσουμε ένα δυναμικό, όσο και πυκνό σόου, με σκοπό να εντυπωσιάσουμε τον κόσμο. Το θέαμα δεν θα είναι συγχρονισμένο με μουσική, καθώς κάτι τέτοιο πιστεύουμε ότι δεν θα ταίριαζε σε μια γιορτή για την αλλαγή του χρόνου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μείνει αξέχαστο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 33χρονος Παύλος.
Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα ξεκινήσει μόλις το ρολόι δείξει 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ το σόου θα διαρκέσει για οκτώ λεπτά, ώστε να το αντιληφθούν όλοι οι Θεσσαλονικείς. Τα πρώτα οκτώ λεπτά της καινούργιας χρονιάς αναμένονται θεαματικά, αφού τον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα κατακλύσουν εντυπωσιακοί σχηματισμοί πυροτεχνημάτων που θα προσομοιώνουν διάφορα γιορτινά και σύμβολα αισιοδοξίας.
Την πόρτα του Παύλου και του Φίλιππου Νάνου, ώστε να αναλάβουν το σόου των πυροτεχνημάτων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, χτύπησαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα θα αναλάβει να καλύψει και το κόστος του εγχειρήματος.

 «Μπουρλοτιέρηδες» με διακρίσεις
Οι εκρήξεις βρίσκονται στο DNA του 33χρονου Παύλου και του 25χρονου αδελφού του, Φίλιππου, καθώς οι ρίζες των δύο νέων κρατούν από το νησί των μπουρλοτιέρηδων, τις Σπέτσες. Οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού παρακολουθούσαν με κομμένη ανάσα το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, με το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο τα δύο αδέλφια πλαισίωσαν τη γιορτή της «Αρμάτας». Πρόκειται για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών, που γίνεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Σεπτέμβρη.
Ο Παύλος και ο Φίλιππος Νάνος είναι απόγονοι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Ο προπάππους τους, δισέγγονος της Μπουμπουλίνας, είναι και ο άνθρωπος που για πρώτη φορά έφερε τα πυροτεχνήματα στην Ελλάδα, δημιουργώντας το 1920 το πρώτο εργοστάσιο στο Γαλάτσι της Αθήνας.
Από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης ο Παύλος και ο Φίλιππος έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα δύο αδέλφια κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων, ο οποίος διεξήχθη στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Η πρώτη θέση είναι γνώριμη για τους νεαρούς πυροτέχνες, αφού την είχαν κατακτήσει και σε ανάλογες διαγωνιστικές διαδικασίες στο Βέλγιο το 2015, στην Τσεχία το 2014, καθώς και στη Γερμανία το 2011 και το 2005. Την ίδια χρονιά οι αδελφοί Νάνου κατέκτησαν την πρωτιά στο 6ο διεθνές φεστιβάλ μουσικών πυροτεχνημάτων, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας.
Οι δύο πυροτέχνες έχουν πλαισιώσει κορυφαίες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων τελετές έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ έχουν επιμεληθεί ειδικών εφέ σε συναυλίες διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, όπως της JLo ή του Enrique Iglesias.

«Η εκδήλωση έχει μια πρωτοτυπία»
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι χοροί στην πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσουν από τις 6.30 το απόγευμα. «Η εκδήλωση που οργανώνεται έχει μια πρωτοτυπία, καθώς, ενώ φαινομενικά είναι χαμηλού προφίλ, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι», επισημαίνει ο Απόστολος Βέττας, ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ο οποίος έπειτα από σχετική πρόσκληση του κεντρικού δήμου και φορέων της Θεσσαλονίκης έβαλε φέτος την προσωπική σφραγίδα του στη χριστουγεννιάτικη Αριστοτέλους και στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που εξελίσσονται στην πόλη.
Σύμφωνα με τον κ. Βέττα, στο κλείσιμο της εορταστικής αγοράς και όταν πια τα καθιερωμένα μεσημεριανά γλέντια στη Μοδιάνο θα φθάνουν στο τέλος τους, θα αρχίσει να δημιουργείται μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με επίκεντρο την πλατεία Αριστοτέλους και με τη συμμετοχή μουσικών, ακροβατών, χορευτών και ηθοποιών. «Στην πραγματικότητα θα αποχαιρετήσουμε τον χρόνο με μουσικές, χορούς και τραγούδια», περιγράφει ο Απόστολος Βέττας.
Η γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους θα κορυφωθεί μετά τις 7.30 το απόγευμα. Μια ομάδα περίπου 25 γυναικών, που θα είναι ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό στο μέσον της πλατείας. Τα μέλη αυτού του χορευτικού συγκροτήματος θα οδηγήσουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στη σκηνή που θα βρίσκεται στημένη στην πλατεία Αριστοτέλους. Συγκροτήματα της πόλης θα παίζουν σύγχρονη μουσική στην πλατεία Αριστοτέλους μέχρι και τα μεσάνυχτα, οπότε θα ξεκινήσει το σόου των πυροτεχνημάτων, με το οποίο η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί την καινούργια χρονιά.
Της Βαρβάρας Ζούκα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη