"Στο σκαμνί" 13 ...ευηπόληπτοι Σαλονικιοί και Σαλονικιές, κατηγορούμενοι πως βούτηξαν 12,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου !!!

Πρόταση να παραπεμφθούν σε δίκη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας υπέβαλε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, για 13 υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων σε βάρος των οποίων γίνεται δικαστική έρευνα για εισφορές εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του σκανδάλου της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη πέντε υπάλληλοι του του Ταμείου Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ-ΚΥΤ) για εισφορές ύψους 241.481,00 που έπρεπε να αποδοθούν από το δήμο Θεσσαλονίκης. 
Δύο υπάλληλοι του Ταμείου Ασφαλίσεως Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) κατηγορούνται για εισφορές ύψους 1.773.425,96 ευρώ.
 Τρεις υπάλληλοι του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) κατηγορούνται για απώλειες εισφορών ύψους 5.135.327,87 ευρώ!

Μία υπάλληλος του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ)κατηγορείται για εισφορές ύψους 2.819.509,77 ενώ άλλες δύο συνάδελφοί της κατηγορούνται για εισφορές ύψους 2.315.818,10 και 120.544,75 ευρώ αντίστοιχα.

Όλοι οι υπάλληλοι προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη ως κατηγορούμενοι καθώς σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση είχαν την υποχρέωση να μεριμνήσουν για την αναζήτηση και την είσπραξη των εισφορών παρέλειψαν να το κάνουν με σκοπό να ωφελήσουν το δήμο Θεσσαλονίκης ενώ με τις παραλείψεις προκάλεσαν την ελάττωση της περιουσίας των συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη