ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν "καρέκλα" να βολέψουν τον φίλτατο τους Γιώργο Κιμούλη !!!

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι, όπως φαίνεται και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την διεύθυνση του  Κέντρου Πολιτισμού του  Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρότι πριν από λίγες ημέρες επικρατέστερη για τη θέση ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που στον τελευταίο ανασχηματισμό το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, πρόταση που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε, είναι ο εκλεκτός του ελληνικού Δημοσίου, της κυβέρνησης, που πλέον έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2016 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απηύθυνε επισήμως πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού.

Εξάλλου, ο κ. Κιμούλης ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, αν και, σύμφωνα με δηλώσεις του, σε πρόσφατη συνέντευξη είπε πως «δεν έχουμε αριστερή κυβέρνηση. Έχουμε ανθρώπους που μας κυβερνούν και ανήκουν στην Αριστερά. Η πολιτική που εφαρμόζουν όμως δεν είναι αριστερή». Στην ίδια συνέντευξη, είχε εξηγήσει γιατί αρνήθηκε θεσμικές θέσεις: «Αρνήθηκα αυτοπροστατευόμενος. Δεν πιστεύω ότι είμαι σύμβολο γενναιότητας ή άνθρωπος που θα αντισταθεί στην αλλοτρίωση της εξουσίας. Δυστυχώς, μια θέση διοικητική, μια θέση σ’ έναν οργανισμό δεν είναι ένα νησάκι στο πέλαγος. Κάθε οργανισμός προσαρμόζεται σε μια συνολική πολιτική. Και με αυτή την πολιτική, δεν είμαι σύμφωνος».

Το «Σταύρος Νιάρχος» δεν είναι θέατρο ή θίασος! Ελπίζω ο Γιώργος Κιμούλης να αρνηθεί την θέση
Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας αρθρογραφεί στο Protagon με αφορμή το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», πως ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και όπως αναφέρει «ελπίζω ο Γιώργος Κιμούλης να αρνηθεί την θέση. Στο τέλος, και ο ίδιος θα βρεθεί εκτεθειμένος…».

Είναι γνωστό ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2016 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος απηύθυνε επισήμως πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από το Δημόσιο. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού.
Παρόλα αυτά, η διοίκηση ενός τέτοιου οργανισμού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, για το Δημόσιο. Για πολλούς, πρόκειται για έναν σύγχρονο «Παρθενώνα», σύμβολο της σημερινής Ελλάδας και των δυνατοτήτων της στα μεγάλα έργα και στον Πολιτισμό. Επομένως, εδώ χρειάζεται ένα διοικητικό συμβούλιο με ιδιαίτερες ικανότητες και ένα management που θα καταστήσει το Κέντρο διεθνές σημείο αναφοράς.

Είναι λοιπόν κατάλληλος ο Γιώργος Κιμούλης για την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης; Το ΚΠΙΣΝ δεν είναι θέατρο, θίασος ή σκηνοθεσία (στην οικονομική διαχείριση των οποίων ο συγκεκριμένος ηθοποιός δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις, δεδομένου πως είχε συλληφθεί το 2013, για χρέη…) αλλά μία βιομηχανία πολιτισμού με τεράστιους ισολογισμούς και απαιτήσεις λεπτών χειρισμών στις παραγωγές.

Τι έπρεπε να κάνουν αν πραγματικά τους ενδιέφερε η ελληνική κοινωνία, την οποία κατονομάζουν ως «ιδιοκτήτη» του Κέντρου; Μια σοφή στάση θα ήταν να πουν στο ίδρυμα «Σας παρακαλούμε, μιας και έχετε το know how και την τεράστια εμπειρία, μήπως μπορείτε να συνεχίσετε το managnent σε συνεργασία μαζί μας ή τουλάχιστον να μας προτείνετε εσείς την ομάδα που θα διευθύνει το Κέντρο; Nα κάνουμε κι έναν διεθνή διαγωνισμό, αναζητώντας τους καλύτερους που θα επιλέξετε εσείς και θα τοποθετήσουμε εμείς;».

Aντί γι’ αυτό, ξεκίνησαν ήδη την αιώνια ελληνική τακτική, διορίζοντας «δικούς» τους ανθρώπους. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αναρωτιόμουν πάντα, γιατί το Δημόσιο επιμένει να επιδεικνύει την εμμονή του στο κομματικό κράτος ή σε «φίλους» της εκάστοτε κυβέρνησης. Βρήκα τρεις λόγους: ο ένας είναι η συμπλεγματική διάθεση να κάνει σαφή την κυριαρχία των κυβερνώντων στο κράτος, επενδύοντας σε πολιτικό κεφάλαιο. Ο δεύτερος η συμμετοχή πολιτικών σε τυχόν «προμήθειες» που θα προκύψουν από την βέβαιη ζημιογόνα διαχείριση του κρατικού φορέα και ο τελευταίος η εγγενής ανοησία της εξουσίας η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι ένας επιτυχημένος (;) καλλιτέχνης δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί να είναι και επιτυχημένος διαχειριστής…

Οι Ιταλοί, εδώ και τρία χρόνια, έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε όλα τα μουσεία και τους οργανισμούς της χώρας. Εκαναν διεθνείς διαγωνισμούς και διάλεξαν τους καλύτερους. Ταυτόχρονα, οι μεγάλοι χορηγοί (οίκοι μόδας, βιομηχανίες κτλ) έχουν αναλάβει τα μνημεία τους ή τα διάφορα κέντρα πολιτισμού.

Εμείς όμως, επιμένουμε ακόμα στις παλιές σίγουρες μεθόδους ευτελισμού των θεσμών και των αξιών μας. Επιμένουμε να επιδεικνύουμε πόσο λίγο μας ενδιαφέρει η δημιουργία, η εξωστρέφεια και η παραγωγή προς όφελος της κοινωνίας.

Ελπίζω ο Γιώργος Κιμούλης να αρνηθεί την θέση. Στο τέλος, και ο ίδιος θα βρεθεί εκτεθειμένος, πληρώνοντας αμαρτίες ανθρώπων που θα δρουν πίσω από την πλάτη του προβάλλοντας τον ίδιο ως βιτρίνα και άλλοθι. Έτσι γίνεται πάντα, σ΄αυτές τις περιπτώσεις…
Αναδημοσίευση από: Protagon.gr

Πώς σχολιάζει ο Κιμούλης την είδηση για τη διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού Στ. Νιάρχος
Ο Γιώργος Κιμούλης φέρεται να είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το news.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:
 «Οι φήμες ούτε διαψεύδονται, ούτε επιβεβαιώνονται. Και σε κάθε περίπτωση δεν σχολιάζονται. Όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής δεν είναι παρά φήμες».
Με τον τρόπο του δηλαδή ο δημοφιλής ηθοποιός, δεν διαψεύδει ότι υπάρχει αρχική σύγκλιση, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν "καρέκλα" να βολέψουν τον φίλτατο τους Γιώργο Κιμούλη !!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν "καρέκλα" να βολέψουν τον φίλτατο τους Γιώργο Κιμούλη !!!
https://3.bp.blogspot.com/-tewVgsJWeUs/WIpiDBwUsHI/AAAAAAAAtkY/Ob7ri_L4Geks1y0BoHyvzLJH7AZzwLaaACLcB/s640/%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B3%25CF%2584%25CF%2585.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-tewVgsJWeUs/WIpiDBwUsHI/AAAAAAAAtkY/Ob7ri_L4Geks1y0BoHyvzLJH7AZzwLaaACLcB/s72-c/%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B3%25CF%2584%25CF%2585.JPG
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2017/01/blog-post_113.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2017/01/blog-post_113.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy