Χαρές και πανηγύρια στην "Μασούτης", με τα καλά νέα !!!

Με πάνω από 800 εκατ. ευρώ τζίρο έκλεισε το 2016 η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για το λιανεμπόριο τροφίμων λόγω της μείωσης της κατανάλωσης. 
Το 2016 οι πωλήσεις της Μασούτης αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν περί τα 35 εκατ. ευρώ. 
Η αλυσίδα η οποία συμπλήρωσε 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, το 2015 εμφάνισε πέρυσι τζίρο 751,66 εκατ. ευρώ, EBITDA 49,02 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 20,31 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα κατάφερε αποσπά συνεχώς μερίδια αγοράς αφού κατά την τελευταία πενταετία, όταν η αγορά έχασε 18%, η συγκεκριμένη εταιρεία πρόσθεσε στα ποσοστά της επιπλέον 22%. 
Σήμερα, το μερίδιο της Μασούτης, πανελλαδικά βρίσκεται κοντά στο 12%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι ο αδιαμφισβήτητος leader με μερίδιο 34%.

Το δίκτυο της Μασούτης περιλαμβάνει 264 καταστήματα σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο, εκ των οποίων τα 244 καταστήματα λιανικής και τα 20 καταστήματα, χονδρικής.
Για το 2017 η αλυσίδα σχεδιάζει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ, για το 2017 που προβλέπει τη δημιουργία 10 έως 15 νέων καταστημάτων αλλά και ανακαινίσεις υφιστάμενων. 
Πρόσφατα η αλυσίδα ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη των  εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη και κατέκτησε την 11η θέση. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 25 στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η διάκριση αυτή έρχεται αμέσως μετά τη βράβευσή της στην 4η θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύεται για 4η συνεχή φορά στην Ευρώπη και για 5η συνεχή φορά στην Ελλάδα στα βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη