Σε ποια σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, θα φοιτούν από Δευτέρα προσφυγόπουλα

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις νέες σχολικές μονάδες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων, όπως ανέφερε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104.9 FM".

Ο κ. Ανανιάδης είπε ότι “θα ξεκινήσει τώρα η πέμπτη φάση ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχουν βγει τα σχετικά ΦΕΚ και για την περιοχή τη δική μας και έχουν ήδη ανακοινωθεί". 
Οπως είπε, σε ό,τι αφορά τα μικρότερα παιδιά, για το κέντρο φιλοξενίας του Καβαλαρίου θα λειτουργήσει η μονάδα που είναι στο δημοτικό σχολείο. Για το κέντρο "Αλεξίλ" στο Δερβένι, το δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου, το πρώτο και το τέταρτο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου. 
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “στα Διαβατά είναι το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Αγίου Αθανασίου, για τη Βέροια είναι το δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας, για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας το τέταρτο και πέμπτο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, για το Πολύκαστρο έχουμε το πρώτο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου και το πρώτο και δεύτερο σχολείο Αξιούπολης.

Για τα γυμνάσια, πρόσθεσε μιλώντας στο “Πρακτορείο 104.9 FM", "στο Βαγιοχώρι έχουμε το γυμνάσιο Εγνατίας, στο Καβαλάρι έχουμε το τέταρτο γυμνάσιο Λαγκαδά, για το Δερβένι ("Αλεξίλ") το πρώτο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στα Διαβατά είναι το πρώτο γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, στη Βέροια είναι το γυμνάσιο Βεργίνας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας είναι το γυμνάσιο Καβάσιλα, στο Πολύκαστρο το γυμνάσιο Πλατανιά”.

Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι “τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους, διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων. Λαμβάνουμε υπόψιν την απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας βέβαια και την υπόσχεση που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας, ο κύριος Παντής, στη συνάντηση με τους δημάρχους να υπάρχει μία διασπορά. Το ανώτερο που μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά είναι σε απόσταση μέχρι είκοσι χιλιόμετρα, βέβαια σε ένα κέντρο φιλοξενίας όταν υπάρχει κοντινό σχολείο, δεν εξαντλούμε και την απόσταση των είκοσι χιλιομέτρων, λογικό είναι αυτό”.

Οσον αφορά στα σχολικά γεύματα δήλωσε ότι θα συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου και κάποια από το δήμο Λαγκαδά. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει σε 30.000 μαθητές και από την επόμενη σχολική χρονιά να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία, ώστε όταν τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι και να έχουν φάει. Τα γεύματα είναι υγιεινά, έχουν προδιαγραφές, το πρόγραμμα το έχει εκπονήσει το γεωπονικό τμήμα στο πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι όλα ελεγμένα και κάθε μέρα έχει ξεχωριστό μενού. Θα φιλοξενηθούν 2-3 τμήματα με 10-15 μαθητές οπότε υπολογίστε περίπου 300-400 παιδιά”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη