Αγριο κυνηγητό στη Θεσσαλονίκη, με Αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 38χρονο, "συμφορά σκέτη" για την πόλη

Η σύλληψη ατόμου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετικές αναζητήσεις και καταδίωξη που ακολούθησε, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής αυτοκινήτου και επτά διαρρήξεων καταστημάτων.
Πρόκειται για 38χρονο, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος τριών ημεδαπών συνεργών του, ηλικίας 40, 37 και 35 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθειας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκριμένα, την Τετάρτη τα ξημερώματα, από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από διάρρηξη καταστήματος – πρακτορείου διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντόπισαν το εν λόγω όχημα, πλην όμως, στη θέα τους και παρά τις υποδείξεις τους, οι παραπάνω επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή με αυτό, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του οχήματος, στην περιοχή της Μενεμένης, προσέκρουσε σε ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα και εν συνεχεία, να συλληφθεί ο παραπάνω 38χρονος.
Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, αφού αφαίρεσαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προέβησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τρεις 3 διαρρήξεις καταστημάτων (πρακτορείο διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σχολή οδηγών) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αφαιρώντας συνολικά, ταμειακή μηχανή, που περιείχε 100 ευρώ, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 31 Ιανουαρίου 2017, προέβησαν σε τέσσερις 4, επιπλέον, διαρρήξεις καταστημάτων στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
 Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του παραπάνω οχήματος διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε οικία του 38χρονου, έξι ανδρικά ρολόγια, μία ψηφιακή κάμερα, μία ψηφιακή μηχανή, τρία ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, ένα κρουστικό δράπανο και μία σέγα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
policenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη