"Η εκκένωση της Δ. Θεσσαλονίκης και η απομάκρυνση 72.000 ατόμων, καλοστημένη κομπίνα εκατομμυρίων"

Δείτε τι αναφέρει site για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη :
"Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια για την την εκκένωση της περιοχής του Κορδελιού ώστε να απομακρυνθεί η βόμβα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου διέκρινε μερικά σημεία που με έκαναν να σκεφτώ λίγο πονηρά.
Φυσικά η φοβερή χώρα που ζούμε με έκανε να σκέφτομαι έτσι να βλέπω πρώτα την κομπίνα και μετά το γεγονός.

1) Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι για την αποστολή θα μπούν 100 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ώστε να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλές μέρος… Τα οποία φυσικά και θα ναυλωθούν έναντι αμοιβής η ποία δεν ανακοινώνετε ούτε έχει δει το φώς της δημοσιότητας ακόμα.

Θέλω απλά να θυμίσω ότι οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ παρόλο που είναι υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ζητούσαν 30 εκατομμύρια για τον ΟΑΣΘ από το κράτος και το κράτος το αρνιόνταν.

Έτσι λοιπόν έχω να ρωτήσω στην περιφέρεια και τους αρμόδιους που συντονίζουν αυτή την αποστολή τι συμφωνία έκαναν με τον ΟΑΣΘ και ποια η αμοιβή του.

Θα υπάρχει ανοιχτός διαγωνισμός και πλειστηριασμός κατώτερης τιμής από ιδιοκτήτες λεωφορείων;

2) Επίσης ένα άλλο σημείο που θέλω να σταθώ είναι το κομμάτι των λεωφορείων από ιδιωτικές εταιρείες που θα ναυλωθούν από του δήμους που επηρεάζονται από την εκκένωση όπως ο δήμος Ιωνίας για παράδειγμα.

Θα ναυλωθούν λεωφορεία από ιδιωτικές εταιρείες αλλά από τους δήμους με απ΄ευθείας αναθέσεις σε εταιρείας που τυχαίνει οι ιδιοκτήτες τους να είναι μέσα στους δήμους ή ακόμη και πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης με απ’ ευθείας ανάθεση;

3) Ένα βασικό κομμάτι που κανένας δεν σχολίασε είναι η ακτίνα έκρηξης που επηρεάζει μία τέτοια βόμβα. Σύμφωνα με έμπειρους πυροτεχνουργούς η βόμβα αυτή είχε ακτίνα καταστροφής μόλις 20 με 80 μέτρα το πολύ, και αν συμπεριλάβουμε και τον βενζινάδικο το οποίο βρίσκετε από πάνω το οποίο φυσικά και οι δεξαμενές του θα είναι εντελώς άδειες ακόμα και από αναθυμιάσεις το πολύ μπορεί η ακτίνα καταστροφής να επηρεάσει τα γύρο κτήρια και μόνο.

Μήπως τελικά κάποιοι θα βγάλουν αρκετά εκατομμύρια μέσα σε μία μέρα και εμείς δεν θα πάρουμε χαμπάρι;

Εγώ κάνω απλώς μία ερώτηση θα ήθελα τις απόψεις σας στα σχόλια."
Βρε τους μπαγάσηδες στο scoops.gr !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη