Σφυροκόπημα στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Βουλή σήμερα, για την Εθνική ντροπή με την διαφθορά και το ρουσφέτι

"Για άλλη μια φορά η χώρα μας είναι στον πάτο των εκθέσεων διαφάνειας."
Σημεία από την καταιγιστική τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη
"Τα δύο τελευταία χρόνια τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών.
Μαζί με την γειτονική Βουλγαρία αποτελούμε τις πιο αδιαφανείς χώρες στην Ευρώπη. Αδιαφάνεια και διαφθορά που βλάπτουν σοβαρά την Δημοκρατία και την οικονομία!
Η διαφθορά δημιουργεί ρήγματα αδικίας και αναξιοκρατίας στην κοινωνία. Γεμίζει οργή τους πολίτες και τους στρέφει, σε ακραίες πολιτικές συμπεριφορές.
Ως προς τα οικονομικά, το ύψος της διαφθοράς στην Ελλάδα, υπολογίζεται σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 Ο υπεύθυνος της ομάδας εργασίας του ΟΟΣΑ κατά της διαφθοράς Ντράγκο Κος λέει ότι η Ελλάδα είναι η ωραία κοιμωμένη της διαφθοράς!
Η διαφθορά μειώνει το ΑΕΠ και αποτελεί μία μορφή έμμεσης φορολόγησης. Στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παίρνει 40 ημέρες και στην Εσθονία 3 ώρες. 

Δεν στάθηκε ικανή η κυβέρνηση, να στεγάσει καν τους μετανάστες και πρόσφυγες. Άνθρωποι πεθαίνουν στους καταυλισμούς, ενώ απ΄έξω γίνεται ένα πάρτι εκατομμυρίων. Κανένας συντονισμός – κανένας έλεγχος. Μόνο σκάνδαλα.

Και στα δημόσια έργα, με το κόλπο της κατάτμησης, μοιράζονται τα λεφτά στους ίδιους ανθρώπους.
Στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, σπάσατε το έργο σε 8 εργολαβίες για να δουλέψουν δήθεν περισσότεροι, και ήδη οι τέσσερις πρώτες εργολαβίες έχουν δοθεί στον εκλεκτό σας, Που -ω! του θαύματος- είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑTV, δεν τα κατάφερε, και τώρα αρκέστηκε,σε άλλη μια ΣΥΡΙΖΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. «Είμαστε στον πάτο» της Ευρώπης το «ηθικό σας πλεονέκτημα»,όχι μόνο δεν ανέκοψε την διαφθορά αλλά την ενίσχυσε, όπως αποδεικνύεται και από την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.


Τι προτείνουμε εμείς: Προτείνουμε συγκεκριμένα:
Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς
Ανεξάρτητη Αρχή που θα έχει την εξουσιοδότηση να κάνει από αιφνιδιαστικούς ελέγχους μέχρι κατάσχεση τεκμηρίων
Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης του κράτους να υπάρχει ένας τελικός νόμος ανά θέμα χωρίς παράθυρα και αστερίσκους
Ενιαία Αρχή Προμηθειών με ενιαίους κανόνες για τις δημόσιες προμήθειες, χωρίς παραθυράκια.
Δημιουργία ενός «Τειρεσία διαφθοράς», για τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς.
Απαγόρευση στους προμηθευτές και τους εργολάβους του δημοσίου, να κατέχουν τηλεοπτική συχνότητα
Έλεγχος του πόθεν στο πόθεν έσχες και δειγματοληπτικό ξετίναγμα πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων, εφοριακών και όλων όσων παίρνουν δουλειές από το κράτος

Τίποτα σχεδόν από όλα αυτά, δεν θέλει λεφτά, θέλει όμως διάθεση για σύγκρουση, με συμφέροντα και συντεχνίες. Και θέλει σχέδιο και όρεξη για δουλειά. Πράγματα που στερείται η κομματική σας διακυβέρνηση! 

Δείτε κύριοι της κυβέρνησης και μερικά από τα πόθεν έσχες μερικών υπουργών σας. Έχουν κότερα, κάνουν διακοπές στα ακριβότερα σαλέ της Ευρώπης και στο πόθεν έσχες τους δηλώνουν ότι το συνολικά έχουν πέντε-έξι χιλιάδες. Πώς πάνε στην Αυστρία; Με ωτοστόπ;

Ο κ.Τσίπρας ξέρει το όνομα αλλά δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Η δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού σας, κ.Καμμένου, και αντιπροέδρου σε θέματα θρησκευτικών και άλλα είναι μία δήλωση που τιμά την διακυβέρνησή σας; Και αν θέλετε μπορούμε να συνεχίσουμε με άλλα πόθεν έσχες άλλων υπουργών.

Το δικό μου πόθεν έσχες κ. συνάδελφε, είναι νομίζω πολύ ξεκάθαρο και φωτογραφίζει έναν άνθρωπο που άφησε το επάγγελμά του με πολύ μεγάλα εισοδήματα για να μπει στην πολιτική. Και θα σας παρακαλούσα να κάνετε λίγο υπομονή γιατί τα πόθεν έσχες πρέπει να ελέγχονται και σε βάθος χρόνου. Δεν έχει σημασία μόνο το πώς μπαίνεις στην πολιτική. 
Όπως έλεγε κάποιος παλιός της πολιτικής που νομίζω ότι όλοι εκτιμούμε, σημασία έχει με πόσα λεφτά βγαίνεις από την πολιτική. Αυτό πρέπει να κρίνει ο ελληνικός λαός και για μένα αλλά και για όλους μας.

Γιατί φοβάμαι πως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες να ενημερώνονται – με αντικειμενικό βέβαια τρόπο – από εφημερίδες όπως είναι το χωνί, KontraNews, και από Μέσα που είναι κομματικά και ελεγχόμενα. 
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή μου για τη μεγάλη υπόθεση της διαφθοράς και της διαφάνειας, θέλω να σας πω ότι κάνετε ένα λάθος κ. πρόεδρε. Συγκρίνετε και προσπαθείτε να συγκρίνετε τις δικές σας μέρες με τις πιο άσχημες μέρες του παρελθόντος. Αναφέρατε πολιτικούς που έχουν κλέψει το ελληνικό λαό. Κάποιοι είναι στη φυλακή και κάποιοι όχι.

Αυτό πρέπει να είναι το μέτρο; Αυτός είναι ο πήχης; Οι χειρότεροι του παρελθόντος; Εμείς σας λέμε και σας καλούμε να αναμετρηθούμε με το μέλλον. 
Να χτυπήσουμε τη διαφθορά, τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και να μη μιλάμε συνέχεια για το παρελθόν που έχει καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό. Να τολμήσουμε να μιλήσουμε για τα λάθη του παρελθόντος αναμετρώμενοι με αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός.

Και νομίζω ότι αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός από εσάς, από εμάς, από όλους στη Βουλή δεν είναι να συγκρινόμαστε με τις σκοτεινές μέρες, με τα ατυχήματα του παρελθόντος. Αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός, είναι να συγκρουόμαστε με το μέλλον μας. Και εκεί νομίζω ότι η κυβέρνησή σας έχει αποτύχει. 
Η αδιαφάνεια συνεχίζεται, η διαφθορά συνεχίζεται. Σας ανέφερα συγκεκριμένους τομείς που για πρώτη φορά κληθήκατε να διαχειριστείτε, όπως είναι το μεταναστευτικό, όπως είναι τα νέα έργα και εκεί η βαθμολογία σας είναι αρνητική. Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σας ευχαριστώ."

Ο πρωθυπουργός κατά την 2λογία του ανέφερε για τον κ. Καλογρίτσα πως «δεν τον φτιάξαμε εμείς. Τον βρήκαμε. Δεν είναι συνεταίρος των δικών μας συνεργατών αλλά συνεταίρος του κ. Θεοδωρικάκου που είναι συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν βγάλαμε διαγωνισμό με ανάθεση. Ο λόγος που σπάσαμε το Πάτρα Πύργος ήταν για να μπορέσουν να μετέχουν περισσότεροι εργολάβοι και να πάρουν περισσότερες εργολαβίες. Δεν το καταφέραμε γιατί ένας πηγαίνει και μειοδοτεί. Γιατί μας κατηγορείτε γι αυτό; Ο κ. Σπίρτζης πήγε στον εισαγγελέα για έλεγχο. Ποιος άλλος το έκανε αυτό. Είναι εύκολο να πετάς στον λάσπη στον ανεμιστήρα».

 «Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι έχουμε μαγικό ραβδί και μαγικές λύσεις. Η Ελλάδα είναι χώρα που προφανώς έχει σοβαρό ζήτημα στη διαφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Δεν μπορεί να παραβλέπεται το γεγονός ότι τα 2 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Μπορεί να μην καταφέραμε να πιάσουμε τα ποσά που ευελπιστούσαμε όμως έχουμε αξιόλογα αποτελέσματα ιδίως στο χώρο της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων».


Αναλυτικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του αμφισβήτησε την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας λέγοντας ότι «Η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια δημοσιεύει μια κατάταξη που αφορά υποκειμενική αντίληψη για τη διαφθορά και όχι την πραγματικότητα για τη διαφθορά. Αφορά προσωπικές αντιλήψεις που έχουν ορισμένοι ειδικοί.  Με βάση την συγκεκριμένη αξιολόγηση η χώρα μας συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία το 1996-97 και 2000 τότε που επι κυβερνήσεων Σημίτη και με υπουργούς Τσοχατζόπουλο Μαντέλη υπήρξε όργιο διαφθοράς με εξοπλιστικά κ.α. Τότε είχαμε τις καλύτερες επιδόσεις».

Αναφορικά με την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης Siemens έριξε την ευθύνη σε «αόρατο χέρι» που δρα εντός του υπουργείου Εξωτερικών. 
«Εχετε δίκαιο υπάρχει αόρατο χέρι που παρεμβαίνει για να κωλυσιεργεί μια δική που περιμένουμε. Για έναν περίεργο λόγο ξαφνικά και ενώ υπάρχουν φοβερές δυνατότητες εκεί δεν υπήρχε δυνατότητα να μεταφράσουν. Με δικές μας πρωτοβουλίες η δική ξεκινά και 67 στελέχη θα οδηγηθούν στο ειδώλιο εκτός από έναν. Τον κ. Χριστοφοράκο  διότι κάποιες κυβερνήσεις που τον είχα κολλητό φρόντισαν να φυγει από τη χώρα
. Όπως και ο Καραβέλας επι υπουργίας της κυρίας Μπακογιάννη. Αν αυτό γινόταν επι δικών μας ημερών θα μας κρεμούσαν. Ο Χριστοφοράκος δεν θα καθίσει στο ειδώλιο».

Ο ίδιος δε είπε ότι σε συναντήσεις με την κα. Ανγκελα Μέρκλε της ζήτησε την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου για να προσθέσει «Γνωρίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην καγκελαρία. Θα θέσει αυτό το θέμα; Θα ζητήσει από την κα Μέρκελ να εκδοθεί; Αυτό θα πει κοινό μέτωπο πολιτικών δυνάμεων για να χυθεί άπλετο φως».
Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπουργών αναφέρθηκε στην περίπτωση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη: « Θυμάμαι πρωτοσέλιδα το θέμα Φλαμπουράρη . Το έγκλημα ήταν ότι πριν ασχοληθεί με  την πολιτική δεν ήταν κρατικοδίαιτος αλλά είχε ιδιωτική επιχείρηση και το ζήτημα ήταν αν λίγες ημέρες μετά ή πριν είχε εκχωρήσει τις μετοχές.  Τώρα αν ζητηθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει ποθεν έσχες είναι κιτρινισμός και λάσπη»..

Τέλος, για την υπόθεση του ΔΟΛ έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για σωτηρία του συγκροτήματος ρίχνοντας ωστόσο την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

«Μόνο εσείς ανταποκριθήκατε όταν κάλεσε το σύνολο των κομμάτων να βρούμε λύση. Ο κ. Μητσοτάκης με κατήγγειλε ενώ η κυρία Γεννηματά δεν κατάλαβε. Ηρθε μετά από 15 ημέρες να μας πει για διακομματική επιτροπή. Το ανέκδοτο με τον Βαμβακούλα το ξέρετε; Αυτό που λέει να φτιάξουμε μια 3μελή επιτροπή από 5 άτομα».  « Χάνονται θέσεις  εργασίας και εδω πραγματικά η υπόθεση είναι στενάχωρη» ανέφερε σε άλλο σημείο.

 


Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Σφυροκόπημα στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Βουλή σήμερα, για την Εθνική ντροπή με την διαφθορά και το ρουσφέτι
Σφυροκόπημα στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Βουλή σήμερα, για την Εθνική ντροπή με την διαφθορά και το ρουσφέτι
https://3.bp.blogspot.com/-yV-EKsKabNc/WJ2uPageJYI/AAAAAAAAuhc/M63yMX7ZwK0TgYZYS7s65ax5cU3WxwgEgCLcB/s400/%25CE%2592%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25AE.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-yV-EKsKabNc/WJ2uPageJYI/AAAAAAAAuhc/M63yMX7ZwK0TgYZYS7s65ax5cU3WxwgEgCLcB/s72-c/%25CE%2592%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25AE.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2017/02/blog-post_15.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2017/02/blog-post_15.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy