Αυτό το "φιλέτο", ποιος θα το πάρει ;;; Αραβες, Γερμανοί, ο Ιβαν Σαββίδης και ...Φιλιππινέζοι, υποψήφιοι αγοαραστές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Μετά τον ΟΛΠ το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στα λιμάνια, είναι ο ΟΛΘ.
Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του 67% της ΟΛΘ ΑΕ θα γίνει στις 24 Μαρτίου, όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον είναι η ιαπωνικών συμφερόντων Mitsui & Co, η φιλιππινεζικο-αμερικανικών συμφερόντων International Container Terminal Services (ICTS), η P&O Steam Navigation Company - DP World (DPW) που είναι θυγατρική της Dubai Port και το σχήμα της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) όπου συμμετέχει στο σχήμα αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν δείχνει ενδιαφέρον πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η APM Terminals, θυγατρική της Maersk που αρχικώς έπαιζε δυνατά.
Το ύψος των επενδύσεων που πρέπει να κάνει η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει παραμένει στα 180 εκατομμύρια ευρώ, με χρονικό ορίζοντα τα επτά έτη. Όμως μειώνονται οι στόχοι για την κίνηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στους όρους της τελικής τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης που αναρτήθηκε στο virtual data room του ΤΑΙΠΕΔ.
Έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. «Από τη διάθεση του ιδιώτη να επενδύσει στην επέκταση της 6ης προβλήτας θα φανεί η πρόθεση και η διάθεση του νέου ιδιοκτήτη να το αναπτύξει σε λιμάνι μεσαίου μεγέθους» επισημαίνουν πηγές του ΟΛΘ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη