Συριζαίοι βουλευτές, ζητούν με επερώτηση, το σταμάτημα της επένδυσης στο Ελληνικό, λόγω ...αρχαιοτήτων !!!!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης και στελέχη της ομάδας των "53" του Τσακαλώτου, υποστηρίζουν ότι ο ορισμός αρχαιολογικών χώρων δεν ακυρώνει τη δυνατότητα δόμησης - Κινδυνεύει η επένδυση και 75.000 θέσεις εργασίας

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία των εγκρίσεων, οι οποίες σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς χώρους εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ζητούν να ενημερωθούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομικών.

Επίσης, οι βουλευτές -μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης και στελέχη της ομάδας των 53 της οποίας άτυπος αρχηγός θεωρείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- ζητούν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οριοθέτησης των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Όπως υπογραμμίζουν, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εγκρίσεων για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (έκταση πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και παράκτιας ζώνης) και την έναρξη κατασκευής της επένδυσης, απαιτείται να ολοκληρωθούν μία σειρά θεσμικών βημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα, με σκοπό τη νομική κατοχύρωση της επένδυσης, τη βέλτιστη ανάπτυξή της ως προς την περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοσή της και την αποφυγή εμπλοκών λόγω μελλοντικών δικαστικών προσφυγών.
Ο στόχος της ανάσχεσης της επένδυσης στο Ελληνικό προχωρεί μεθοδικά. Ακραίοι κρατιστές, ιδεοληπτικοί αρχιτέκτονες με χρόνια θήτευσης στο «προοδευτικό πάλκο», υπηρεσιακοί παράγοντες με κατάχρηση και παρερμηνεία της εξουσίας τους, εφευρίσκουν διαρκώς προσκόμματα. Οι διαρκείς καθυστερήσεις, με σοβαρή και ρεαλιστική πιθανότητα να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην επένδυση, προσεγγίζουν ήδη τον στόχο: δηλητηρίαση επενδυτικού κλίματος διά της εφεύρεσης προσκομμάτων.

Η προσφυγή που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 13 Φεβρουαρίου «κατά της απόφασης της κ. Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού να μη χαρακτηρίσει ως διατηρητέα νεότερα μνημεία πολύ σημαντικά κτίρια στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού» δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν το κλίμα γύρω από την επένδυση.
Ηταν γνωστή η μεθόδευση που, με μοχλό τα νεότερα κτίρια που δεν κηρύχθηκαν διατηρητέα, θα πλαγιοκοπούσε διά της χρονοτριβής την υποχρέωση της κυβέρνησης να παραδώσει τον Ιούνιο το Ελληνικό στους επενδυτές. Η «Επιτροπή Αγώνα» (ποιους εκπροσωπεί άραγε πέρα από την ομάδα κρούσης και τους χειροκροτητές τους;) έχει στόχευση. Οσο η υπόθεση θα είναι νομικά εκκρεμής, δεν θα είναι εφικτή η παράδοση του Ελληνικού, καθώς η σύμβαση ορίζει ότι η έκταση θα πρέπει να παραδοθεί ελεύθερη από κάθε χρήση και με επιλυμένα όλα τα διαδικαστικά και νομικά ζητήματα. Επιπλέον, είναι σαφές ότι θα πρέπει να έχει εκδοθεί η άδεια για το καζίνο, το οποίο, «εντελώς συμπτωματικά», έχει χωροθετηθεί στο σημείο όπου βρίσκονται τα κτίρια του Κολεγίου, τα οποία η «Επιτροπή Αγώνα» θέλει διατηρητέα.

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Αν το ΣτΕ δικαιώσει την «Επιτροπή Αγώνα», δεν θα είναι μόνο η χρονοτριβή που θα είναι ένα αντικειμενικό «πρόβλημα», καθώς όλα θα αρχίσουν από την αρχή. Θα είναι το «μήνυμα» ότι στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι σίγουρο, τίποτε δεν είναι σαφές και διασφαλισμένο, ακόμη και αν έχουν πέσει υπογραφές. Γιατί πάντα μπορεί να εμφανιστεί μια επιτροπή αγώνα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτός είναι και ο στόχος. Οσο, βεβαίως, εκκρεμεί η υπόθεση νομικά, δεν μπορεί τυπικά να γίνει καμία συζήτηση στο ΥΠΠΟ, διότι αυτό θα συνιστά παρατυπία εφόσον υπάρχει εκκρεμοδικία. Πέραν αυτού, η έκταση του Ελληνικού πρέπει να παραδοθεί ώς τον χρονικό ορίζοντα του Ιουνίου κενή χρήσεων. Μπορεί αυτό να γίνει; Είναι κάτι εφικτό; Εχει δοθεί πλήρης κατάλογος των υπηρεσιών που ακόμη και σήμερα βρίσκονται μέσα στην υπό παραχώρηση έκταση και έχουν άραγε δρομολογηθεί βάσει χρονοδιαγράμματος οι κινήσεις μεταστέγασής τους; Πού θα πάνε άραγε τα αρχαία που βρίσκονται στην αποθήκη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά, πότε θα μεταφερθεί ο σταθμός της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το αμαξοστάσιο τραμ... Οι εικόνες από την επίσκεψη Μουζάλα στους πρόσφυγες συνετέλεσαν και αυτές στον ίδιο σκοπό. Μια έκταση όχι κενή, μια έκταση που γεννά προβλήματα, μια έκταση όπου οι κανόνες μπορούν εύκολα να παραβιάζονται, να ξεχειλώνουν ή απλώς να υπονομεύονται.

Επιπλέον, η επίσης εσκεμμένη φιλολογία που σέρνεται επί μήνες περί πρόθεσης κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ή τμήματος αυτού είναι θεσμικά έωλη. Αν προχωρούσε μια τέτοια λογική, θα προσέθετε απλώς γραφειοκρατικά προσκόμματα. Θα συνέβαλλε δηλαδή ως μια μείζων πράξη του δράματος στο «μεγάλο κάδρο». Τα όποια αρχαία βρεθούν καλύπτονται νομικά και θεσμικά από τον ισχύοντα αρχαιολογικό νόμο και από τον αναπτυξιακό νόμο 4072/12, άρθρα 5-10, του 2012, όταν υπουργός Ανάπτυξης ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου.
Αλλωστε, με τους ισχύοντες αυτούς νόμους προστατεύονται όσα αρχαία βρίσκονται σε κατασκευαστικά έργα 
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Συριζαίοι βουλευτές, ζητούν με επερώτηση, το σταμάτημα της επένδυσης στο Ελληνικό, λόγω ...αρχαιοτήτων !!!!
Συριζαίοι βουλευτές, ζητούν με επερώτηση, το σταμάτημα της επένδυσης στο Ελληνικό, λόγω ...αρχαιοτήτων !!!!
https://1.bp.blogspot.com/-S9rJpAYS7EY/WKWljkZW92I/AAAAAAAAu_o/K6pR8Qgg_DAFY2Bi-9FKRzL45JogdhGJACLcB/s640/%25CF%2585%25CE%25B56%25CE%25B9.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-S9rJpAYS7EY/WKWljkZW92I/AAAAAAAAu_o/K6pR8Qgg_DAFY2Bi-9FKRzL45JogdhGJACLcB/s72-c/%25CF%2585%25CE%25B56%25CE%25B9.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2017/02/blog-post_434.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2017/02/blog-post_434.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy