Απόπειρα μαζικής δολοφονίας Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, από χούλιγκαν σε κατάσταση αμόκ


Μυστήριο παραμένει για την ΕΛΑΣ μία περίεργη έως «τρελή» ενέργεια 45χρονου οπαδού (στον τελικό μπάσκετ Άρη - Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο) να κάνει μία... μίνι λεωφορειοπειρατεία και να προσπαθήσει να ρίξει πούλμαν με οπαδούς πάνω σε μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας.

Αστυνομικοί μιλούν για μια πρωτοφανή ενέργεια ενός φανατικού οπαδού που δήλωσε στους αστυνομικούς «πολύ ζαλισμένος που δεν ήξερε τι έκανε». Χωρίς όμως αυτή η απάντηση να θεωρείται από τους αστυνομικούς επαρκής και να ψάχνουν τι άλλο μπορεί να κρύβει αυτή η ενέργεια βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία...

Το περιστατικό εξελίχθηκε στην τελευταία φάση της μετακίνησης των 15 πούλμαν με τους 800 περίπου οπαδούς του Παναθηναϊκού από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο.

Στην περιοχή της Σίνδου είχε υπάρξει ο έλεγχος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου είχαν εντοπισθεί χασίς και κοκαΐνη σε τέσσερα άτομα ενώ βρέθηκε κι ένα στύλο για εκτόξευση φωτοβολίδων. Τα πούλμαν «χωρίσθηκαν» από την ΕΛΑΣ σε δύο ομάδες και μία από αυτές μπήκε στον χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κοντά λοιπόν στον Πύργο του ΟΤΕ ο 45χρονος ξαφνικά σηκώθηκε από την θέση του, κατευθύνθηκε προς τον οδηγό και τον κτύπησε με δύναμη στην πίσω μεριά του κεφαλιού.

Υστερα άρπαξε το τιμόνι και έκανε μια απότομη στροφή , με σκοπό να ρίξει το λεωφορείο πάνω σε μοτοσυκλετιστές της ΕΛΑΣ (από ομάδες της Άμεσης Δράσης, υπηρεσίες Ασφαλείας κι άλλες) που συνόδευαν τα πούλμαν. Με την απότομη αυτή κίνηση κτύπησε έναν 45χρονο αστυνομικό που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Κατά της Αθλητικής Βίας στην Θεσσαλονίκη κι ο οποίος επίσης συνόδευε τα πούλμαν των οπαδών. Ο αστυνομικός έριξε την μοτοσυκλέτα πλάγια και κατόρθωσε, με αυτή την κίνηση να μην βρεθεί κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου. Όμως τραυματίσθηκε ελαφρά. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον κτυπημένο οδηγό να ανοίγει την πόρτα του λεωφορείου , να εφορμούν οι αστυνομικοί μέσα σε αυτό κι ο 45χρονος που ήταν σ έξαλλη κατάσταση να τους απωθεί και να προσπαθεί ν αποφύγει την σύλληψη.

Ο 45χρονος όταν άρχισε ν ανακρίνεται από τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τους λόγους της ενέργειας του τα απέδωσε στην παραζάλη του υπονοώντας χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοολ. Ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι είχε κάτι εναντίον των αστυνομικών. Όμως οι αστυνομικοί ψάχνουν περαιτέρω την ενέργεια του αφού όπως λένε «τέτοια περιστατικά με λεωφορεία υπό... κατάληψη να ρίχνονται εναντίον αστυνομικών δεν μπορούν να εξηγηθούν με μία απλή ζάλη και ψάχνουμε άλλα ιδιότυπα κίνητρα του δράστη».

Στην δίκη του 45χρονου Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τις 3 Μαρτίου. Ο 34χρονος που έριξε την φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο κι οποίος φαίνεται να είχε φθάσει μεμονωμένα στο γήπεδο προερχόμενος από το Αγρίνιο, καταδικάσθηκε σε 16 μήνες φυλάκιση, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για δύο χρόνια και 550 ευρω πρόστιμο.
Πηγή: sdna.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη