Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι σε πασίγνωστη ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

Οι περίπου 50 εργαζόμενοι στην ιδιωτική Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα των απλήρωτων δεδουλευμένων από την εργοδοσία της επιχείρησης.  
Με πρόσχημα τη μη πληρωμή των οφειλών για τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία, το προσωπικό της κλινικής παραμένει απλήρωτο από τον Ιούνιο του 2016. 
Η κατάσταση αυτή δεν είναι καινούργια για τους εργαζόμενους, ήδη από το 2012 μονίμως τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών. 
Οι εργαζόμενοι έχουν διεκδικήσει και διεκδικούν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους με στάσεις εργασίας, συμμετοχή σε πανελλαδικές απεργίες, με επισχέσεις εργασίας. Παράλληλα απευθύνθηκαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας, προχώρησαν σε δικαστικούς αγώνες με αναρίθμητες αποφάσεις δικαίωσης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και άλλες που διασαφηνίζουν το ύψος των δεδουλευμένων καθώς ο εργοδότης της κλινικής δεν αναγνωρίζει τις οφειλές. 
Παρόλα αυτά όμως και αντί να γίνει αποπληρωμή των δεδουλευμένων η εργοδοσία της επιχείρησης προχώρησε σε δύο εκδικητικές απολύσεις δύο νοσηλευτριών οι οποίες πρωτοστατούσαν στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. 
Οι απολύσεις αυτές στόχο είχαν και την τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων ώστε να φοβηθούν και να σταματήσουν να διεκδικούν. 
 Ολα αυτά, σύμφωνα με σχετική Ερώτηση (αρ.πρωτ. 2566/22.01.2016) και Επίκαιρη Ερώτηση (487/02.02.2016) που έχει καταθέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στη Βουλή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη