Νέα όψη αποκτά το Αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης

Νέα όψη αποκτούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία το αργότερο έως το Πάσχα αναμένεται να περάσουν στον έλεγχο της Fraport Greece η οποία θα καταβάλει το εφάπαξ τίμημα των 1,235 δισ. ευρώ.
Χθες ανακοινώθηκε από την κοινοπραξία το λεπτομερές σχέδιο των επενδύσεων που προγραμματίζει στους αερολιμένες Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.
Το ριζικό «λίφτινγκ», εκτός από σημαντικές κατασκευαστικές παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους όλων των αερολιμένων, θα περιλαμβάνει και εκσυγχρονισμό μηχανημάτων και υπηρεσιών με βασικό στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πηγές της Fraport, όλες οι εκκρεμότητες έχουν διευθετηθεί και πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση της ημερομηνίας παραχώρησης. Βάσει του master plan της εταιρείας, για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Fraport Greece έχει ήδη προβεί στις πρώτες 500 προσλήψεις, ενώ με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όταν και θα έχουν διαφανεί οι ανάγκες και οι ενδεχόμενες ελλείψεις, αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο προσλήψεων.
Οι πρώτες κινήσεις στο σύνολο των αεροδρομίων, οι οποίες θα γίνουν άμεσα μετά την ανάληψη της λειτουργίας τους από την Fraport, περιλαμβάνουν εκτός από τον γενικό καθαρισμό τους, τη βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους τερματικούς σταθμούς (εσωτερικοί χώροι) καθώς επίσης και στους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών και τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης. Αμεσα επίσης θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής και θα προσφερθεί η υποδομή για δωρεάν σύνδεση με το Διαδίκτυο (WiFi), ενώ θα γίνουν και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»: 
Νέος τερματικός σταθμός και επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 30.988 m2, μεγάλη αύξηση των σταθμών Check-in, των ζωνών παραλαβής αποσκευών, των πυλών και διπλασιασμός των σημείων ασφαλείας και ελέγχου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη