Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, η διαδικασία απεγκλωβισμού του σώματος του άτυχου θύματος στο εργοτάξιο του Μετρό

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού το άψυχου σώματος του χειριστή
O 50χρονος έμεινε για ώρα εγκλωβισμένος μέσα στο βαρύ όχημα, όπου τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του
Το δυστύχημα έγινε νωρίτερα, σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, όταν τούμπαρε ο γερανός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 50χρονος χειριστής του.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή. Πυροσβέστες, εργαζομένοι του Μετρό και διασώστες με τη συνδρομή δύο μεγάλων γερανοφόρων οχημάτων κατάφεραν να μετακινήσουν το αναποδογυρισμένο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άτυχο 50χρονο.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός.
Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους "λύγισαν".

"Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων, ο οποίος στέκεται σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή" λέει ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.


Πώς έγινε το δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακό έγινε κατά την διάρκεια της προσπάθειας ανέλκυσης ενός φορτηγού από το εσωτερικό του εργοταξίου. Το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο καθώς φαίνεται, συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.
Ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη